Priima Yhtiöt laajentaa toimintaansa Aurinkorannikolle

Julkaistu: 13.10.2019
AsuminenEläminen ja lomailuUusimmatYritysuutiset
add one

Kasvava suomalaisyhteisö Espanjan Aurinkorannikolla luo tarpeen uudistuville palveluille. Asukkaiden ikääntymisen myötä myös tarve senioriasunnoille ja hoivapalveluille kasvaa. Suomalainen Priima Yhtiöt on ottanut haasteen vastaan ja laajentaa toimintaansa Aurinkorannikolle.


-Olemme tehneet jo usean vuoden ajan vahvaa taustatyötä sekä valmisteluja erityisesti senioriasumisen, hoivapalveluiden sekä muiden sosiaalisektorin tarpeisiin liittyvien kiinteistöhankkeiden kehittämiseksi ja rakennuttamiseksi Costa del Solille, kertoo Priima Yhtiöiden perustaja ja toimitusjohtaja Jari Rastas.

Lokakuun alussa julkistettiin yrityskauppa, jossa Priima Yhtiöt hankki omistukseensa paikallisena hoivapalvelutuottajana toimivan Andacare SL:n. koko osakekannan. Andacaren aikaisempi omistaja Mari Tuominen jatkaa itsenäisenä yrittäjänä keskittyen sairaanhoidon palveluihin.

-Pidän tästä työstä ja tulemme siis jatkamaan asiakkaittemme palvelemista, sekä Andacare-ryhmässä että itsenäisesti, kertoo Mari Tuominen.

Andacaren hankinta on vain yksi osa Priima Yhtiöiden laajentumishanketta.

Aurinkorannikolla Priima-Yhtiöt aikoo keskittyä Benalmádena-Fuengirola-Calahonda alueelle mukaan lukien Mijaksen lähialueet. Alueella on tarvetta monenlaiselle sosiaalialaan ja asumiseen liittyville laadukkaalle palvelulle.

-Olemme hankkineet nyt Fuengirolan keskustasta noin 200 m² tilan, josta tulee hallintotoimintojemme keskus, Rastas jatkaa.

Täällä toki on esimerkiksi kiinteistöpalveluiden tuottajia sekä lähinnä yhden ihmisen työpanokseen perustuvia hoitopalvelutuottajia. Sellaisia toimitaloja, joihin toimintoja olisi strategisesti keskitetty, ei ole. Keskeinen tavoitteemme on toteuttaa ainakin yksi sotetoimintojen keskus sekä useampia asumiskeskittymiä oheispalveluineen.

-Haluamme oppia paikallisten toimijoiden malleista mutta tuoda myös uusia tuotteita Espanjan markkinoille, Rastas korostaa. Tuomme Fuengirolassa lokakuussa järjestettäville hyvinvointimessuille yhden tuoteperheeseemme kuuluvan innovaatiotuotteemme,  digitaalisen Priima Avustaja -applikaation.

Priima Avustaja on helppokäyttöinen, erityisesti tablettikäyttöön suunniteltu applikaatio, jolla käyttäjä voi olla yhteydessä omaisiinsa, kodinhoitopalvelun henkilöstöön ja esimerkiksi tilata asumista tukevia, maksullisia palveluja kotiinsa.  Applikaatio toimii nettialustalla, joten tämä malli yksinkertaistaa kommunikointia hoitotyöntekijän, asiakkaan ja myös omaisten välillä. Välimatkoilla ei ole merkitystä. Monipuolisten palvelujen tuottamiseksi luotettava verkosto alueelle on ensin rakennettava, joten kumppanien haku tähän alkaa pian.

Asiantuntijuutta ja taustaselvityksiä

Espanjan hankkeen ohjausryhmässä Suomessa on merkittäviä eri alojen asiantuntijoita ja kumppanina muun muassa Turun Ammattikorkeakoulu ja sitä kautta Málagan yliopisto.

Esimerkiksi viime keväänä AMK:n opiskelijat toteuttivat kyselytutkimuksen, jolla kartoitettiin mm. suomalaisen palvelutalon tarvetta Aurinkorannikolla sekä muita Aurinkorannikolla asuvan vanhenevan väestön tarpeita ja ajatuksia.

-Tuloksia emme toistaiseksi julkaise, mutta sen verran voin kesällä valmistuneesta raportistamme paljastaa, että vastauksissa nousevat esille linjat, joita olemme arvelleetkin mutta jopa odotettua voimakkaammin, Rastas toteaa.

Tutkimus suoritettiin kyselytutkimuksena ja haastatteluina maaliskuussa 2019. Tutkimuksen pohjana on lähes 200 haastattelua. Tutkimus julkistetaan lähiaikoina osana Priima-Yhtiöiden tiedottamista Aurinkorannikon hankkeesta.

Vahvat referenssit Suomessa

Priima-Yhtiöt on Etelä-Suomessa tunnettu sotesektorin hankkeiden konseptikehittäjä, rakentaja sekä investori. Yhtiöryhmä tekee Suomessa tiivistä yhteistyötä niin yksityisen kuin julkisen sektorin palvelutuottajien ja toimijoiden kanssa. Hankkeissa yhteistyökumppaneina on muun muassa eläkevakuuttajia sekä useita merkittäviä sijoitusrahastoja. Yhtiöryhmä on toiminut yli 20 vuotta.

Keskeisenä tuotantoon kuuluu senioriasuntorakentaminen, konseptoidut palvelu- ja hoivakeskukset, sosiaalisektorin muut toimitilakohteet sekä päiväkotirakentaminen. Yhtiöillä on mittava määrä toteutuneita referenssejä, niin uudiskohteista kuin kiinteistökehityshankkeista. Tunnetuimpina isoina kohteina voidaan mainita Turun Kuninkaanlaakson seniori- ja hoiva- kortteli, jossa rakennettua pinta-alaa on 18000 m² koostuen noin 160 kerrostalohuoneistosta, kahdesta 60-paikkaisesta hoivakeskuksesta sekä palvelutuottajien tiloista.


Espanjassa tulemme toimimaan kiinteistökehittäjänä, rakennuttajana mutta Suomesta poiketen olemme mukana myös palvelutuotannossa. Rakentamisen teetämme ulkopuolisina urakoina. Tavoitteena on palvella erityisesti suomen- ja ruotsinkielistä asiakaskuntaa, Rastas tiivistää.

-Nyt on tullut hetki potkaista vauhtia hankkeisiin. Jonkun on vastattava haasteisiin ja me haluamme olla suunnannäyttäjä. Pelkkä kokonaisuuksien kehittäminen ja rakennushankkeiden liikkeelle saaminen vaatii aluksi pari-kolme miljoonaa omia käyttövaroja emmekä odota ainakaan pariin vuoteen merkittäviä kassavirtoja. Rahaa on jo kulunut tähänkin asti melkoisesti, Rastas vahvistaa.

Ilman taustatyötä ja vahvaa osaamista Rastas ei olisi suunnannut Aurinkorannikolle.

-Meillä on vahva osaaminen ja nyt jo hyvä paikallinen kontakti ja asiantuntijaverkosto. Myös talous on vakaalla pohjalla, sillä tiedämme että kassavirrat ja toivottavasti myös kasvu saataneen liikkeelle kolmen – neljän vuoden aikana. Yritystoiminnan lisäksi haluamme kantaa myös yhteiskunnallista vastuuta osaltamme. Tarve hoivapalveluiden ja asumisratkaisujen uudistamiselle Aurinkorannikolla on jo olemassa, nyt pyrimme vastaamaan siihen ja samalla kehittämään uuden toimintamallin.

 

Kuvat: Shutterstock, Teollisuuden Rakentajat, Suomen Yrittäjät

Jaa:

Malagasta Euroopan Smart Tourism -pääkaupunki 2020

Hyvää munapäivää! Katso resepti: tortilla de patata

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.