Vertaa asuntoja

Robin Hood Villarramielista

Robin Hood Villarramielista

  • 19/03/2019

Pieni kylä Villarramiel Palencian provinssissa on yhtäkkiä kiinnittänyt koko Espanjan huomion. Noin viikko sitten jotkut kylän 900 asukkaasta ovat löytäneet postilaatikostaan, ulko-ovensa vierestä tai jopa polkupyörän koristaan ruskeita kirjekuoria. Kirjekuorten sisältö on ihmetyttänyt löytäjiä, sillä se koostuu eri arvoisista seteleistä, useinmiten 50 € arvoisista. Joillekin kirjekuoreen oli piirretty sydän ja/tai kirjoitettu lyhyt viesti, kuten “La reina de la casa” – Talon kuningatar. 

Alun perin salaperäisen lahjan sai vain neljätoista perhettä, mutta tämän jälkeen jotkut muutkin kylän asukkaat saivat tervehdyksiä nykyajan Robin Hoodilta. Jotkut hämmästyneet lahjan saajat suhtautuivat tapahtumaan epäröiden ja kävivät poliisilaitoksella tai pankissa varmistaakseen seteleiden aitouden. Varmistauduttuaan setelien aitoudesta, toiset onnekkaista lahjan saajista käyttivät rahat omiin tarpeisiinsa ja toiset taas luovuttivat rahat kirkolle. 

Nyt kylän asukkaita askarruttaa kuka on salaperäinen mesenaatti ja miksi juuri he ovat saaneet lahjan, sillä kaikki ihmiset, joille kirjekuori oli lähetetty, ovat eri ikäisiä, sekä naisia että miehiä, he asuvat eri kaduilla ja heillä ei omasta mielestään ole mitään yhteistä. Kirjekuoret ilmestyivät eri aikoina, yöllä tai päivällä, ja lahjan suuruuskin on vaihdellutjotkut saivat jopa 70 euroa, toiset vähemmän, osalle on annettu kaksikin kirjekuorta. 

Osa kylän asukkaista epäilee, että yllätyskirjekuorten jakaja on itsekin kylän asukas, joka on hyvin tietoinen perheiden rytmistä ja menoista. Osa asukkaista epäilee, että nykypäivän Robin Hoodin oikeat aikeet eivät ole vielä tiedossa ja ne voivatkin olla mitä tahansa. 

  

Lähde: La Vanguardia  

Liity keskusteluun