Vertaa asuntoja

Uudenlaista vuokra-asumista

Uudenlaista vuokra-asumista

  • 10/09/2018

Barcelonassa on kehitetty uusi asuntoprojekti, jossa 250 eurolla kuukaudessa voi vuokrata kolmen neliön vuokrakapsulan ja saada itselleen soluasunnon kaupungin keskustasta.

Kaupungin korkeat vuokrat ja rajallinen asuntotarjonta nosti tarpeen uudenpolven asumismallista, johon yritys Haibu 4.0 vastasi kehittämällä asuntoprojektin. Idea projektilla on tarjota edullista asumista 25-45 vuotiaille, jotka tarvitsevat asunnon muuttaessa kaupunkiin työn tai opintojen perässä. Asukkaille tarjotaan 3 neliön kapsula omaan käyttöön sekä yhteistilat, joissa on keittiö, pesutilat sekä yhteistilat. Hintaan sisältyy vesi, sähkö sekä nettiyhteys.

Projektin nimi Haibu tulee japaninkielisesta sanasta, joka tarkoittaa mehiläiskennoa. Sana sopiikin kuvaamaan tätä pieneen tilaan kehitettyä asumismallia. Idea nukkumiskennoista on tuttu Japanista ja Hong Kongista ja projektin kehittäjät uskovat, että tälle asumismallille löytyy kysyntää niin Espanjasta kuin muistakin suurkaupungiesta.

Kaupunki vastustaa

Uusi idea on saanut innostuneen vastaanoton lisäksi myös vastustusta. Esimerkiksi Barcelonan kaupunki pitää asumismuotoa ihmisarvoa alentavana ja eikä halua antaa asumismallille lupaa mutta projekti on löytänyt mallille kiertotien. Haibu toimii omistus- ja vuokra-asumisen välimaastossa tarjoten yhteisöllisen asumismallin.
Ensimmäisiä asukkaita haastatellaan jo, ja vaatimukset asukkaille pitävät sisällään esimerkiksi vähintään 450 euron kuukausitulon, puhtaan rikosrekisterin ja Haibun sääntöjen noudattamisen.
Tutustu tästä Haibu-asumismalliin

Tiedot ja kuva: idealista.com

Liity keskusteluun

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close