Vertaa asuntoja

Vain 31%:ssa asunnoista Espanjassa ilmastointi

Vain 31%:ssa asunnoista Espanjassa ilmastointi

  • 25/07/2018

Heinäkuun helteet ovat Espanjassa vuosittaiset, silti vain kolmasosassa asunnoista on ilmastointi.


Idealista.com kiinteistöportaalissa julkaistu selvitys pohjautuu idealista.com sivuston myynti- ja vuokrauskohteiden analysointiin. Vertailussa oli mukana 870 000 asuntoa (13.7.2018)

Otoksen mukaan eniten ilmastoituja asuntoja löytyy Sevillasta, missä 70,2 % asunnoista voidaan viilentää koneellisesti. Ilmastointi oli 56,9% Córdobassa sijaitsevissa asunnoissa ja Madridin helteisiin viilennys onnistuu 55,8% asunnoista. Myös Palma (53,2%), Valencia (52,9%), Barcelona (52,1%) , Ciudad Real (52,1%) ja Alicante (51,9%) olivat alueita, joissa viilennys löytyi yli puolesta kohteista.

Eroja vuokra – ja myyntiasunnoissa

Selvityksen mukaan ilmastointi löytyy useammin vuokra- kuin ostoasunnoista. Vuokra-asunnoista keskimäärin 44 %: ssa on ilmastointi, kun taas myyntikohteista 29,6% on ilmastoituja. Vuokralaiset arvostavat asunnon ilmastointia, mutta ostokohteissa ilmastoinnin puuttumista ei koeta vaikuttavan ostopäätökseen. Esimerkiksi Sevillan vuokrakohteista 83,5%:ssa on ilmastointi ja myyntikohteista 66,6%:ssa on ilmastointi.

Jos asunto on talvella lämmin, on se yleensä kesällä kuuma. Tällöin ilmastointi on monessa asunnossa lähes elinehto. Jos asunto lämpenee kesällä eikä ilmastointia ole, voi asuntoa viilentää kotikonstein.

Lue tästä artikkeli, kuinka nukkuminen hellekaudella on helpompaa.

 

 

Tiedot: idealista.com 
Kuva: Pixabay