AsuminenSisustus ja puutarha

Vanhoihin tiloihin muutosta – sisustus- ja remonttivinkkejä uuteen kodinilmeeseen

Julkaistu: 21.09.2020

Onko sinulla harkinnassa kodin uudelleensisustus tai kaipaat ideoita vanhojen tavaroiden ja tilojen muokkaamiseen? Tässä muutamia sisustus- ja remontointivinkkejä kodin päivittämiseen.

Töidenteko kotoa on yleistynyt, ja varsinkin tänä vuonna ovat monet ihmiset joutuneet siirtymään etätöihin, jotka saattavat monilla jatkua vielä pitkään. Kotona istuskellessa saattaa helposti tulla huomattua, että oma koti olisi pienen päivityksen tai uudelleensisustamisen tarpeessa. Varsinkin Espanjassa ovat monet ihmiset alkaneet huomaamaan karanteenin aikana, että oma koti ei enää ole mieluinen ja he tarvitsisivat mahdollisesti jopa enemmän tilaa.

Maailman ”uuden normaalin” aikana kotia myös olisi hyvä päivittää käytännöllisemmäksi sekä hygienisemmäksi. Kodin suunnittelun ja remontoinnin foorumi Houzz on kerännyt muutamia vinkkejä, joilla voit piristää kotiasi ja muuntaa vanhat tilat hyödyllisemmiksi.

Työtilat

Kotoa etätöitä tekeville fiksun työtilan puute voi olla iso asia. Varsinkin yllätys-karanteenin iskettyä on moni joutunut improvisoimaan työtilansa. Houzzin mukaan ”kotitoimisto” (”home office”) olikin yksi suosituimmista hauista tänä vuonna tammikuusta toukokuuhun.

Omassa kotitoimistossa ja työtiloissa tärkeä puoli on että ne vastaavat omia tarpeita ja että tilaa on riittävästi. Sisustusta ja koristeluja saa muokata oman tyylin mukaan, mutta on myös tärkeää että tila on optimoitu ja integroitu kodin muuhun sisustukseen, joka samalla piristää koko kodin yleisilmettä.

Sisustuksen ja silmänilon lisäksi työtilan kannattaa olla ennen kaikkea itselle mukava ja käytännöllinen. Hyvä valaistus on tärkeä sekä myös oikeanlainen istuin. Keinotekoisen valaistuksen osalta Houzz neuvoo valitsemaan lampun, joka tarjoaa oikeasti hyvää valoa. Tuolin kuuluisi olla ergonomisesti hyvä. Työpöytä ja -tila kannattaa myös pitää puhtaana ja siistinä, jotta tila on viihtyisä sekä hygieninen.

Lisää tilaa keittiöön

Tavaratila keittiössä on monille tärkeä, ja hyvin useasta kodista tätä ei välttämättä löydy riittävästi. Espanjassa varsinkin karanteenin aikana monet joutuivat säilömään isompia määriä ruokatarvikkeita pieniin kaapistoihin ja tiloihin, kun ulkonaliikkumista oli rajoitettu. Ruokakomeron voi kuitenkin helposti soveltaa itse.

Jos keittiössä on tarpeeksi tilaa, voi huoneen kulmaan tehdä erillisen nurkkauksen tai kaapiston tarvikkeiden säilömistä varten. Pienemmissä keittiöissä voi hyödyntää esimerkiksi seinälle asennettavia hyllyköitä ja kaapistoja, sekä erillisiä laatikostoja.

Kontaktittomat kodit

Nousussa on myös teknologiat, joilla pystytään yhdistämään kontaktittomuus kodin sisustukseen. Varsinkin koronapandemian jälkeen puhtaat pinnat sekä koskemattomuus ovat tärkeitä elementtejä. Teknologian avulla tiettyjä toimintoja, kuten vaikka lämmitystä ja ilmastointia, voitaisiin kontrolloida äänitoimintojen avulla nappuloiden tai näyttöjen kosketuksen sijaan.

Erilaista kodin teknologiaa on markkinoilla paljon, kuten esimerkiksi älylaitteita, ääniohjauksia sekä jopa kasvojentunnistuksella toimivia ovia, ja kannattaakin ottaa ensin selvää millaiset elementit ja laitteet olisivat juuri sinun kotiisi sopivia.

Hygienisemmät kylpyhuoneet

Kylpyhuoneiden hyvä hygienia ja siisteys ovat aina olleet tärkeitä jo itsessään, mutta myös uudessa normaalissa on tämä yksi tärkeimmistä huoneista kodissa pitää puhtaana. Kylpyhuoneiden sisustus on yksi harvemmista, joita yleensä aletaan muuttelemaan tai uudelleensisustamaan, mutta nyt on hyvä aika tehdä päivitystä myös tässä huoneessa.

Yksi muutoksista on tehdä tilasta vielä hygienisempi. Jos olet ihan remonttiasialla, voi koko kylpyhuoneen pohjaa muokata käytännöllisemmäksi esimerkiksi erittelemällä vessan, lavuaarin ja muut kalusteet tarpeeksi erilleen, jottei nurkkiin ja kulmiin pääse kerääntymään liikaa likaa. Modernissa maailmassa on myös jos jonkinlaisia vaihtoehtoja teknologisemmille sekä hygienisimmille vessoille, suihkuille ja pinnoille.

Sisustusvinkkeinä kylpyhuoneessa kannattaa käyttää mietoja värejä, mahdollista pientä kasvillisuutta, kynttilöitä tai muita koristeita oman maun ja tyylin mukaan. Tilan ilmastoinnista kannattaa myös pitää huolta, ja muistaa pitää pinnat puhtaina.

 

Lue myös espanjalaisten toiveista muuttaa maalle: Koronakriisi houkuttelee muuttamaan maalle

sekä millaista kotia ihmiset etsivät tällä hetkellä: Espanja nyt toiseksi suosituin maa asua

 

Lähde: Idealista

Kuvat: Pixabay

Jaa:

Koronatilanne Andalusiassa toistaiseksi kontrollissa

5 rauhallisempaa lomakohdetta Espanjassa