Vuokra-asunnot kallistuvat ja kiinnostavat yhä enemmän sijoittajia

Julkaistu: 22.08.2016
AsuminenOstaminen ja vuokraaminen

Vuokra-asunnon löytäminen Malagan keskustassa on yhä haasteellisempaa, ja kun asunnon löytää on oltava valmis maksamaan kahden makuuhuoneen asunnosta keskimäärin 692 euroa.

Malagan vuokra-asuntojen hinnat ovat nousseet edelliseen vuoteen verrattuna 16 % ja joissain tapauksissa jopa 20 % kerrotaan Sur-lehden artikkelissa.

Kysyntää on tarjontaa enemmän ja vuokranvälitystoimistoissa onkin jouduttu tilanteeseen että asiakkaille ei ole tarjottavaa. Rentacasa vuokranvälityksen Inmaculada Vegas kertoo Sur-lehdelle, että asuntoja ei yksinkertaisesti ole tai asunnot ovat liian kalliita. Tällä hetkellä tämän välitystoimiston kautta Malagan kaupungista etsii asuntoa sata henkilöä ja kaikki kiireellisesti. Tarjottavaa ei kuitenkaan ole.

Artikkelissa listataan tilanteelle kolme syytä. Verohallinnon tiukentunut kontrolli vuokratulojen verotuksesta on saanut aikaan, että osa asuntojen omistajista ei tarjoa enää asuntoja vuokralla. Nuoret etsivät vuokra-asuntoja entistä enemmän. Aiemmin muutto kotoa tehtiin usein omaan asuntoon, mutta tänä päivänä asenteet ovat muuttuneet ja asuntolainan saaminen on vaikeutunut. Malagan alueen kysyntä kasvaa paikallisten lisäksi myös muualta saapuvien asunnonetsijöiden myötä. Alueelle saapuu työntekijöitä muualta Espanjasta sekä ulkomailta.

Vuokranvälitystoimistot kertovat että sama suuntaus näkyy Malagan lisäksi myös muualla Espanjassa. Vuokra-asuntojen tarjonta on vähentynyt ja laadukkaiden asuntojen löytäminen entistä haasteellisempaa.

Kysyntä on huomattu myös sijoittajien piirissä. Kiinteistöjen ostaminen vuokra-asunnoksi kiinnostaa yhä useampia. Vuokra-asunnosta saatava tuotto on noin 5%, eikä vastaavaa tuottoa saa pankeista. Asuntosijoittajan suosikkikohteet löytyvät keskusta-alueita ja meren läheisyydestä. Näissä kohteissa myös vuokra-hinnat ovat korkeimpia.

Tiedot: Sur

Jaa:

Ensimmäiset Espanjan Asuntomessut Fuengirolassa lokakuussa

Asturiaksessa houkuttaa luonto ja historia