Yritykset lähtevät Kataloniasta

Julkaistu: 06.10.2017
Asuminen
add one

Katalonian itsenäisyyshanke on tehnyt Kataloniasta epävarman toiminta-alueen yrityksille. Espanjan hallitus pyrkii nopeuttamaan yritysten muuttoa pikaisella lakiasetuksella, jolla kotipaikkamuutos helpottuisi.​ Sabadell-pankki tiedotti päätöksestä siirtää pääkonttorinsa Alicanteen pois kuohuvasta Kataloniasta.

Katalonian itsenäisyys-hanketta seurannut epävakaisuus on saanut aikaan yritysten paon Kataloniasta.  Sabadell pankki ​varmisti ensimmäisenä siirtonsa. Sen säännöissä on mahdollisuus muuttaa yrityksen kotipaikkaa  ilman äänestystä kunhan kotipaikka on Espanjassa. Muutto Alicanteen varmistaa pankin toiminnan EU sääntöjen alaisuudessa.

Jos pankin kotipaikka ei ole EU-maassa tämä tarkoittaisi asiakkaille esimerkiksi EU:n ja Espanjan talletussuojan menettämistä.

La Caixa pankki suunnittelee myös muuttoa, mutta päätös vaatii osakkeenomistajien äänestyksen. Muutkin yritykset miettivät asiaa. El Pais kirjoittaa, että myös mm. ​teleoperaattori Eurona ​ja ​biotekniikkayritys Oryzon muuttavat Barcelonasta Madridiin.

Tiedot: DiariosurEuronews

Jaa:

Fuengirolan feriat alkoivat

Sofiaopiston syksy 2017 alkaa

add one