Zapaterolle asunto osto-oikeudella

Julkaistu: 06.10.2012
Asuminen

Espanjan ex-pääministeri Jose Luis Zapatero on vuokrannut perhelleen asunnon osto-oikeudella. Yhä useampi espanjalainen valitsee tämän vaihtoehdon.

”Alquiler con opción de compra” on tänä päivänä yleistynut malli asuntokaupan teossa. Sovitun vuokra-ajan myötä ostaja voi asua asunnossa, maksaa vuokraa ja käyttää aikaa säästämiseen tai alueeseen tutustumiseen. Kun vuokra-aika umpeutuu allekirjoitetaan kauppa ja maksetaan sovittu kauppasumma. Sopimuksesta riippuen maksettu vuokra voidaan jopa vähentää kaupan loppusummasta.

Idealista.com asuntoportaali esitteli Zapateron uuden kodin arvostetulta alueelta Madridista. Perhe valitsi talon Urbalia Valdemarín urbanisaatiosta, rauhalliselta Moncloa-Aravaca alueelta. Alueelta on vain lyhyt matka Moncloaan ja kuninkaallisen Zarzuelan palatsin muuritkin ovat miltei naapurissa.

Alueen talojen vuokrahinnat vaihtelevat 5000 ja 6000 euron välillä ja ostohinnoissa puhutaan 1,25 miljoonan summista. Zapateron maksamaa vuokraa tai asunnon kauppahintaa ei tiedetä, mutta oletettavasti summa on  keskiarvolukuja alhaisempi idealista.com sivuilla arvellaan.

Hinnat ovat laskeneet tällä Madridin luksusalueellakin, sillä vielä pari vuotta sitten talojen hinnoissa puhuttiin kahdesta miljoonasta eurosta.

Tiedot: Idealista.com

Jaa:

Suomen koulujärjestelmä otsikoissa Espanjassa

Elokuun suurpalolle syyllinen?