Alue-esittelytEläminen ja lomailu

Alicanten viehättäviä vesiputouksia

Julkaistu: 04.01.2021

Valenciassa, johon Alicantekin kuuluu, on eniten puhtaita uimarantoja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että alueella ei ole muuta nähtävää ja että siellä vietettäisiin vain ja ainoastaan rantalomia. Alueella on runsaasti mielenkiintoisia kohteita, joihin kannattaa tutustua tarkemmin. Tässä artikkelissa on listattu muutama Alicanten parhaista turkooseista laguuneista ja vesiputouksista, joissa voi viettää erinomaista aikaa.

Kuva: Flickr

Nacimiento del Vinalopó

Vinalopón vesiputoukset sijaitsevat Sierra de Mariolan alueella, suuressa 17 257 hehtaarin kansallispuistossa, jota kutsutaan myös Alicanten vihreiksi keuhkoiksi. Puiston alueella on paljon vaellusreittejä, jotka sopivat kaikenkuntoisille ihmisille. Vaellusreitillä voi nähdä muun muassa entisajan myllyjä, ikivanhan paperitehtaan ja kristallinkirkkaat Vinalopó-joen vedet.

Täällä voi rentoutua poissa kaupungin vilskeestä ja nauttia metsän tuoksuista ja vesiputouksen äänistä. Äänet ja tuoksut myös luovat vaikutelmaa enemmänkin trooppisesta viidakosta kuin perinteisestä espanjalaisesta luonnosta.

Kuva: Flickr

Gorg del Salt

Yksi kauneimmista Alicanten vesiputouksista sijaitsee Planesin kunnassa. Päästäksesi tähän koskemattomaan luonnonhelmaan on ajettava Condado de Concentainan alueen läpi, jonka liittymässä on kyltti: Barranco de la Encantada. Älä pelästy, vaikka tie näyttää aluksi erittäin kapealta, se levenee myöhemmin.

Joen vierestä löytyy parkkipaikka, josta parin minuutin kävelymatkan jälkeen näet valtavan kiven. Sen takaa alkavat portaat, joita pitkin voit turvallisesti laskeutua alas laguunille. Emme suosittele ottamaan mukaan raskaita reppuja, sateenvarjoja ja kokoontaitettavia pöytiä ja tuoleja sillä nousu paluumatkalla voi osoittautua raskaaksi. Gorg del Saltin laguunit vesiputouksineen ovat viehättävä ja turvallinen paikka, jossa voi uida ja viettää aikaa koko perheen kanssa. Kuitenkin jos suunnittelet reissua alueelle hyvin kuivana vuodenaikana, kauniiden vesiputouksien sijasta saattaa niiden paikalla olla pelkkiä paljaita kiviä.

Kuva: Flickr

Los Fuentes del Algar

Tämä puhtaiden ja kylmien vesien alue sekä sen vuoristomaisemat ovat yhtiä suosituimmista vierailukohteista Alicanten maakunnassa. Siinä on myös omat hyvät ja huonot puolensa: varsinkin viikonloppuna saattaa tuntua, että alueella on aivan liikaa väkeä ja et pysty rentoutumaan kunnolla.

Toisaalta, koska putouksilla käy paljon väkeä, on aluetta pystytty kehittämään erittäin mukavaksi lapsiperheille: läheltä löytyy muun muassa hyvä parkkipaikka, piknik-alueita, julkisia wc:itä, kahviloita ja ravintoloita. Algarin lähteet sijaitsevat vain 15 kilometrin päässä Benidormista, ja 3 kilometrin päässä pienestä Callosa de Ensarria kylästä.

Lähde: Espanarusa

Jaa:

Uutiskirje Tammi 01/21

Uudenvuoden rajoitukset vaihtelevat alueittain