Álora – puolessa tunnissa Aurinkorannikolta aitoon Espanjaan

Julkaistu: 12.02.2018
Alue-esittelytEläminen ja lomailuVideot>Alue-esittelyt -videot

Vilkas Andalusian sisämaan valkoinen kylä tarjoaa monenlaista tekemistä. Tänne muuttavat ne, jotka haluavat elää tavallista elämää espanjalaisin maustein.

Málagasta noin 40 km länteen Guadalhorce-joen varrella sijaitsevan kylään pääsee junalla (Renfe) Málagasta puolessa tunnissa. Fuengirolasta junalla tulijat voivat vaihtaa Áloran junaan jo Victoria Kentin asemalla. Juna-asema sijaitsee selvästi kylän alapuolella ja asemalta onkin bussikuljetus Áloran keskustaan.

Nähtävyyksiä

Silmiinpistävinä maamerkkeinä kohoavat kaupungin laidalla jylhä Hacho-vuori sekä vanha linna, jonne on ilmainen sisäänpääsy. Läheinen El Chorron tekojärvi on sekä suosittu retkeily- ja virkistysalue.

Kyläelämää

Kylässä asuu noin 15 000 asukasta, joista vain pieni vähemmistö on ulkomaalaisia ja hekin ovat hyvin integroituneet paikalliseen elämään. Álorasta saakin ostettua rannikkoa edullisemmin kylätalon tai maalaistalon avarilla maisemilla. Ensin on kuitenkin ehkä suositeltavaa asua vuokralla ja kokeilla sopiiko espanjalainen kyläelämä itselle.

Vaeltaminen

Álora on suosittu vaeltajien kohde. Sen monipuolinen ympäristö vuorineen ja järvineen tarjoaa monta erilaista vaellusreittiä. Ehdoton suosikkivaellusreitti on Caminito del Rey, jonne kannattaa ostaa lippu ennakkoon netistä.

Sää

Andalusian sisämaan kylissä ovat kesät kuumempia kuin rannikolla ja talvet hiukan viileämpiä. Nyrkkisääntöjä voi pitää, että talvella voi vähentää rannikon lämpötilasta viisi astetta ja kesällä lisätä saman verran. Keväällä ja syksyllä päivälämpötilat voivat olla samat kuin rannikolla, mutta yöllä on kylmempää. Abdaljísin vuoristo suojaa pahimmilta pohjoistuulilta.

Matkailu

Jos tahdot kokea pääsiäisen paikalliseen tapaan, niin Álora on varteenotettava vaihtoehto reissun kohteeksi. Pääsiäinen on espanjalaiseen tapaan yksi kylän vuoden isoimmista juhlista.

Kylän omaa vuotuista juhlaa Feria de Áloraa juhlitaan heinä-elokuun vaihteessa.

Turistitoimisto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10 – 14.

Kaupunginmuseo on auki ma-pe 10 – 14 ja la 10.30 – 13.30, sisäänpääsymaksu 1.50€.

Kaupungissa on hotelli ja pari hostellia, mutta eniten tarjolla on maatilamajoitusta (alojamiento rural). Listat majoituksista, ravintoloista ja matkatoimistoista löytää mm. kaupungintalon nettisivulta.

Día de la Sopas de Perotas

Lokakuun ensimmäisenä lauantaina juhlittiin Perotas keittoa.eiton ainekset ovat leipä, tomaatti, sipuli, paprika, valkosipuli, hierbabuena -(minttuyrtti), sahrami ja pippuri. Andalucian Elämysmatkojen retkiä vetävän Roy Roosin mielestä tämä on Áloran paras juhla. ”Olemme käyneet siellä ryhmän kanssa nauttimassa keittoa ja upeasta tunnelmasta. Ohjelmassa myös konsertteja ja flamencoa”, kertoo Roy.

Infoa:
www.alora.es

Renfen juna-aikataulut

Kuvat: Roy Roos

https://youtu.be/fXLnjO-b9rA

Jaa:

Espanja.Com Uutiskirje helmi 1/18

Juhli ystävänpäivää laulutervehdyksen kera