Benahavis -jokivaellus seikkailunhaluisille

Julkaistu: 09.10.2017
Eläminen ja lomailu

Rantaelämän vastapainoksi päivä luonnon helmassa virkistää. Benahavis -jokivaellus sopii koko perheelle ja samassa paketissa tulee hauskuutta ja kuntoilua!

Benahavis -kaupunki sijaitsee vain 20km päässä Marbellasta länteen, ja Guadalmina -joki kulkee aivan sinne vievän tien A-7175 viertä. Jokivaellus alkaa juuri ennen Benahaviksen kylää Charco de la Mozas (engl. Puddle of Mozas) kohdalta.

Joen töyräältä kulkee polku alas joelle. Tänne paikalliset, mikseivät myös turistitkin tulevat päiväretkelle. Kirkas, juokseva vesiallas ja kallion kolot, tarjoavat mainion lekottelupaikan ja rohkeimmat hyppivät korkeilta kallioilta veteen. Kasvusto on vehreää jopa kuivana kesäkautena. Tästä reitti jatkuu jokea pitkin alas merta kohti.

Reitti vaatii jonkinlaista fyysistä kuntoa, koska joenpohja on täynnä erikokoisia kivenlohkareita ja veden alla olevat kivet usein liukkaita. Veden pinnan taso vaihtelee vaelluksen aikana ja huomioitavaa on, että sadekaudella vettä on runsaasti ja veden virtaus tällöin kovempaa. Uimataito on välttämätön, koska matkalla on syvänteitä ja pitempiä uintiosuuksia. Kalliot ympärillä jyrkkiä ja liukkaita, joten niitä pitkin ei pääse kiipeämään.

Vaellusta voi suositella koko perheelle, mutta pienimmille tai heikommille uimareille on syytä ottaa kellukkeet tai uintilauta mukaan. Koko hauskuus kestää noin 2 tuntia rauhallisesti kulkien.

Huomioitava on, että kaikki kastuu mitä on mukana. Asusteeksi uimapuku sekä lisäksi ehkä shortsit (kivillä liukumista varten) ja lenkkarit. Kameroille ja puhelimille vedenpitävät kotelot.

Testiryhmällä oli mukana aikuisia ja lapsia iältään 8-12 vuotiaita. Kaikki nauttivat retkestä, joka sisälsi monipuolisesti hyppelyä, kahlausta ja kiipeilyä.

Vatsat voi sitten käydä täyttämässä Benahaviksen kylässä.

Parkkeeraus: Jätä auto parkkiin Ermita Virgen de Rosarion parkkipaikalle. Täällä on myös sunnuntaisin kirpputorit. Kävele tästä tietä pitkin Benavisin kylää kohti vaelluksen alkuun ja tule jokea pitkin alas.

Kuva: comandopreston.blogspot.com

Jaa:

Dia de Hispanidad 12.10.

Fuengirolan feriat alkoivat