Espanjan leirintäalueet ovat aktiviteetteja täynnä

Julkaistu: 17.11.2021
Alue-esittelytEläminen ja lomailu
add one

Málagassa pidettiin marraskuun puolivälissä 32. Espanjan leirintäalueyhdistyksen (FEEC) vuosikongressi. Tapahtumaan sisältyi muun muassa kilpailu maan parhaimman camping-alueen tittelistä. Kisa oli jaettu yhdeksään eri kategoriaan, joten ykköspalkintoja myönnettiin useita.

Parhaimman rannikkoseudun leirintäalueen tittelin vei tänä vuonna Pontevedrassa, Galiciassa, sijaitseva Camping Moreiras. Rantojen ja vaellusreittien ympäröimä leirintäalue tarjoaa mm. upeita maisemia, mahdollisuuksia vesiurheiluun sekä suussasulavaa Galician gastronomiaa. Alueelta löytyy myös kauppa, ravintoloita, erilaisia majoitusmahdollisuuksia sekä pesutilat. Lue lisää alueesta www.campingmoreiras.com.

Camping Moreiras leirintäalueelta löytyy erilaisia majoitusmahdollisuuksia.

Sisämaan leirintäalueista ykköseksi ylsi Málagan provinssissa sijaitseva Camping El Sur. Oliivipuiden varjoon kätkeytyvä leirintäalue tarjoaa rauhaa ja rentoutumista luonnon helmassa. Alueella on myös mm. minimarketti, pesutilat, majoitusta, netti, sekä lukuisia viihde- ja aktiviteettimahdollisuuksia kuten uima-altaan kesäkaudella, minigolfia ja muita pelejä. Lue lisää www.campingelsur.com.

Ympäri vuoden avoinna olevien kategorian voitti baskimaakunnassa sijaitseva Camping Zarautz. Zarautzin alue on varsinkin surffareille mieluisa, ja alueelta löytyy myös useita luonnonpuistoja vaellukseen. Leirintäalue tarjoaa mm. ravintolan, pesutilat sekä piknik-alueen. Lue lisää www.grancampingzarautz.com.

Barcelonan Tres Estrellas leirintäalue sijaitsee aivan rannan kupeessa.

Omaleimaisimman leirintäalueen tittelin vei barcelonalainen Camping Tres Estrellas, jota on myös kutsuttu täydellisimmäksi majoituspaikaksi Barcelonassa. Suojellulla luonnon alueella rannan lähellä sijaitseva leirintäalue tarjoaa mm. eri majoitusvaihtoehtoja kuten mobiili koteja tai glamping-majoitusta, sekä aktiviteetteja uima-altaista paddle kenttiin. Lue lisää www.tresestrellascampings.com/barcelona.

Vuoristoseutujen leirintäalueiden parhaaksi seuloutui tänä vuonna Villasur de Herrosissa, Burgosissa, sijaitseva Camping Puerta de la Demanda. Kuvankauniissa maisemissa sijaitsevalla leirintäalueella voi mm. kalastaa, metsästää, vaeltaa, tai tutustua arkeologisiin kaivauksiin. Lue lisää alueesta www.puertadelademanda.com.

Puerta de la Demandassa kukoistavat kuvankauniit maisemat.

Aragónissa sijaitseva huescalainen Camping Ordesa nappasi mahtavine maisemineen luontokohteiden ykköspokaalin. Tällä Pyreneiden lähellä sijaitsevalla leirintäalueella luonto on todella ykkössijalla, ja sitä ympäröivät Ordesan luonnonpuiston runsaat metsät, vesiputoukset ja hevosvaellusreitit. Alueelta löytyy myös mm. ravintola, kauppa ja lasten leikkialue. Lue lisää www.campingordesa.es.

Perheleirintään sopivimmaksi valittiin Asturiasin maakunnassa sijaitseva Camping Playa La Franca. Upeiden rantojen lisäksi tämän aivan Picos de Europan juurella sijaitsevan leirintäalueen tarjontaan kuuluu mm. melontaa, surffausta, uima-allas sekä elokuvateatteri. Lue lisää www.playadelafranca.com.

Playa Regatónilla on paljon luontoreittejä varsinkin pyöräilijöille.

Viehättävimmän leirintäalueen titteli meni tällä kertaa kantabrialaiselle Playa Regatón -campingille. Tällä leirintäalueella voi mm. vuokrata pyöriä sekä kalastaa, ja alueella on myös kahvila ja kauppa. Läheltä löytyy myös rannan lisäksi luonnonpuisto Marismas de Santoña. Lue lisää www.campingplayaregaton.com.

Tapahtumassa jaettiin pysti myös Espanjan parhaimmalle leirintäalueravintolalle. Sen vei ansaitusti Málagan seudulla sijaitsevan Camping Presa de Viñuelan asador-ravintola.

Lue lisää retkeily-aiheisia juttuja tästä.

Lähde: la Federación Española de Campings (FEEC)

Jaa:

Rakennusala kärsii materiaalipulasta

Koronatartuntojen määrä kääntynyt jälleen nousuun

add one