Espanjan parhaat joulumarkkinat

Julkaistu: 23.11.2018
Eläminen ja lomailu
add one

European Best Destinations järjestää vuosittain äänestyksiä parhaista lomakohteista Euroopassa. Best Sunny Christmas markets -kategoriassa komeilee ensimmäisenä Málaga. Lyhkäiseltä listalta löytyy yhteensä viisi espanjalaista kohdetta.

Jouluvalot tuovat tunnelmaa kaikissa Espanjan kaupungeissä ja kylissä. Málaga tunnetaan huikeasta valaistuksestaan, johon kuuluu tänäkin vuonna Larios-kävelykadun valaistu käytävä. Jokaisella paikkakunnalla on myös omat seimikuvansa, joiden luona vierailu kuuluu ehdottomiin perinteisiin. Joululaulut raikaavat (villancicos) ja joulumakeisia myydään niin supermarketeissa, katukojuissa kuin joulumarkkinoillakin: mantecados, mazapán, turrón, borrachuelos…

Lue lisää Espanjan upeista jouluvaloista artikkelistamme.

Málagan joulumarkkinat 5.12.2018–6.1.2019

”Málaga on eräs trendikkäimmistä mahtakohteista Euroopassa. Tämä eloisa ja yllättävä kaupunki on sekoitus kaikkea, mitä rakastat: aurinko, uimarannat, kulttuuri, aitous, perinteet, shoppailu.

Talvisin Málaga ei tyydy yksiin joulumarkkinoihin palmujen alla, vaan niitä löytyy kaupungista useita. Málaga tunnetaan myös kauniista jouluvaloistaan, joita kehutaan yksiksi Euroopan upeimmista.

”Älä hukkaa aikaasi! Pakkaa aurinkolasisi, aurinkorasva ja tonttulakkisi, ja varaa lento ja hotelli joululomalle aurinkoiseen Málagaan!”

Madridin Plaza Mayorin joulumarkkinat 23.11.–23.12.2018

”Madrid on hieman viileämpi vaihtoehto talvilomalle (keskilämpötila joulukuussa 10 astetta, kun se Málagassa on 17), mutta sieltä löytyvät eräät kauneimmista joulumarkkinoista: Mercado de Navidad de Plaza Mayor.

Valinnan varaa löytyy, sillä kaupungissa järjestetään kolmet muutkin joulumarkkinat. Kauneimmat koko Espanjassa ovat kuitenkin Plaza Mayorilla järjestettävät markkinat, joilla myydään käsintehtyjä lahjatavaroita, paikallisia herkkuja sekä paikallisia erikoisuuksia. Unohda glögi ja nauti lasillinen cavaa (’Espanjan samppanjaa’) eräällä maailman kauneimmista aukioista.”

Madridin suurimmat joulumarkkinat järjestetään Plaza Mayorilla. (kuva: Barcex)

Barcelonan Fira de Santa Llúcia 30.11.–23.12.2018

”Kenties on vaikea uskoa, mutta Barcelonan joulumarkkinat nimeltään Fira de Santa Llúcia lukeutuvat vanhimpiin Euroopassa. Barcelonan ja Katalonian taitavimmat käsityöläiset ovat esitelleet vierailijoille siellä tuotoksiaan jo lähes 250 vuoden ajan. Täällä näet kauniin jouluvalaistuksen, jouluseimiä, artesaanituotteita ja kukkakauppiaita (lämpötilat ovat Barcelonassa talvisin lauhat).

Fira de Santa Llúcia järjestetään Barcelonan goottikaupunginosassa, Avenida de la Catedralilla.”

Sevillan joulumarkkinat 18.11.–23.12.2018

”Sevillan keskustassa, katedraalin kupeessa, järjestettäviltä markkinoilta löytyvät kaikki joululahjat matkamuistoista ja muista tavaroista herkkuihin ja paikallisiin viineihin, joita voi maistella paikan päällä tai ostaa mukaan.”

Granadan joulumarkkinat 1.12.2018–6.1.2019

”Granadassa järjestetään useat joulumarkkinat. Ensimmäiset avataan joulukuun 1. päivänä ja ne päättyvät loppiaisen tienoilla. Tervetuloa nauttimaan paikallisia herkkuja, joihin lukeutuvat ’Pan de Cádiz’ sekä ’Polvorón de Jijona’! Markkinoilla nähdään myös erilaisia esityksiä ja järjestetään aktiviteetteja niin nuorille kuin vanhoillekin.

Granadan tärkeimmät joulumarkkinat järjestetään katedraalin läheisellä Plaza Bib Ramblan aukiolla.”

Lähde: Europeanbestdestinations.com

Artikkelikuva: Barcelonan Fira de Santa Llúcia (Enfo)

Jaa:

Itsenäisyyspäiväjuhla Torremolinosissa

Suomi ja Espanja, 100 vuotta diplomaattisuhteita

add one