Alue-esittelytEläminen ja lomailu

Espanjan upeimmat luonnon aarteet

Julkaistu: 06.04.2021

Espanjan luonto on vaihtelevaa, ja se tarjoaa matkailijoille yksiä Euroopan henkeäsalpaavimmista maisemista. Ainutlaatuisista kallioista upeisiin jokiin, rantoihin ja vuoristoihin, tutustu tästä muutamiin Espanjan kauneimpiin luonnon aarteisiin, joissa kannattaa käydä ainakin kerran elämässä.

Kuva: flickr / Jose Luis RDS

Las Médulas, León

Leónin maakunnassa Bierzon alueella sijaitseva Las Médulas on Unescon maailmanperintökohde. Tämän kiehtovan paikan historia juontaa juurensa 1. vuosisadalle, jolloin roomalaiset päättivät ohjata vettä sinne heikentääkseen kiveä, jotta he pystyisivät louhimaan kultaa niiden sisältä. Vuosien varrella kaivostoiminta jatkui, kunnes siitä tuli koko Rooman valtakunnan suurin kultakaivos, jonka ansiosta Rooman legioonat pystyttiin ylläpitämään.

Louhimisen ja voimakkaan luonnon sekoitus loivat upean savivuori-maiseman, jossa on erikoisia muotoja ja punertavan oranssia hiekkaa sekoitettuna kasvillisuuteen. Tämä upea kontrastivärien näky on yksi Espanjan upeimmista luonnon aarteista.

Cabo de Gata, Almería

Cabo de Gatan luonnonpuisto sijaitsee Etelä-Espanjassa Almerían maakunnassa ja on yksi harvoista Välimeren vulkaanisista geopuistosta. Puiston sijainnin ja eristyneisyyden ansiosta tämän luontoalueen, joka on puoliksi aavikkoa ja puoliksi rannikkoa, suojelulle on oivat mahdollisuudet.

Luonnonpuisto sisältää muun muassa Tabernasin autiomaan, joka on kuiva autio alue jossa paistaa aurinko yli 3000 tuntia vuodessa, ja jossa on kuvattu myös länkkärielokuvia. Niille, jotka kaipaavat reissullaan myös rantaa, kannattaa Cabo de Gatanissa suunnata Playa de los Genoveses ja Playa Mónsul -rannoille.

Kuva: flickr / Santiago Lopez-Pastor

Hoces del Duratón, Segovia

Duratón-joki, joka on Duero-joen sivujoki, sijaitsee Madridin alueella. Matkalla Segovian maakunnan läpi, lähellä tunnettuja kaupunkeja kuten Sepúlveda ja Pedraza, joki kulkee kalkkikivialueen läpi, joka on kulunut vuosien varrella ja jota nykyään kutsutaan Hoces del Duratóniksi.

Jos vierailet tässä upeassa paikassa, kannattaa ehdottomasti kävellä myös Ermita de San Frutosin läpi, joka on 1100-luvun romaaninen linnake joen rannalla. Paikalliset neuvovat menemään paikalle aikaisin aamulla, jolloin on täydellinen valo ottaa kuvia korppikotkista, jotka tulevat ulos pesistään lentelemään joen yläpuolelle, luoden tunnelmallisen ja upean maiseman. Joelle voi lähteä myös vaikkapa kanoottiretkelle.

Kuva: flickr / Miguel Ángel García

Bardenas Reales, Navarra

Espanjan Navarran alueella sijaitsevien vehreiden maisemien joukosta erottuu tämä erittäin mielenkiintoinen aavikkomaisema. Bardenas Realesissa vallitsee uskomaton maisema, joka koostuu useista kalliomuodostelmista jota ajan kuluminen on muuttanut. Myös tätä ainutlaatuista maisemaa on käytetty hyödyksi elokuvissa, kuten James Bond: The world is not enough -elokuvassa.

Bardenasin aavikolle kannattaa varata mukaan hyvät kävelykengät, sillä vaeltamalla kivimuodostelmien välissä pääset ihailemaan maisemia parhaiten. Varsinkin auringonlaskun aikaan saa parhaimman käsityksen kivien ja kallioiden muotojen valtavuudesta, koosta ja äärettömästä erilaisuudesta.

Kuva: flickr / Jorge Franganillo

Camí de Ronda, Costa Brava

Camí de Ronda on Costa Bravan kallioilla kulkeva polku, jota Espanjan kansalaisvartiosto käytti 1900-luvulla hyödykseen salakuljetuksen kontrolloimisessa. Nykyään siitä on tullut täydellinen matkailureitti, jossa vierailijat voivat rakastua Costa Bravan sinisiin sävyihin ja kallioihin.

Reitti kulkee Sant Feliu de Guíxolsista Beguriin, ja on noin 43 kilometrin pituinen, mutta reitiltä löytyy jokaiselle sopivia eripituisia kävelyitä aina 50 minuutin lenkistä 6 tunnin vaellukseen. Reitiltä löytyy myös kunnianhimoisempi lenkki, joka on 140 kilometriä pitkä ja kulkee Gironan kaupungin läpi muodostaen ns. kolmion näiden kolmen kaupungin välille.

Suunnatessasi Camí de Rondaan voit nauttia upeista maisemista Gironan rannikolla, jossa sininen meri yhdistyy rehevään vehreyteen sekä kauniisiin kyliin, joita matkan varrella on runsaasti.

Lähde: Idealista

Jaa:

Kuinka valitset itsellesi sopivan padelmailan?

Smart Work Plaza Boliches avattiin