Espanjassa oma passikuva mukaan

Julkaistu: 16.06.2020
Eläminen ja lomailu
add one

Koronan vuoksi suljetut kunniakonsulaatit ovat avaamassa asiakaspalveluaan 22.6. alkaen, ja passi- ja henkilökorttihakemuksia voi siitä eteenpäin taas tehdä. Mukana pitää nykyään viedä oma passikuvat. Tässä artikkelissa ohjeet valokuvaamolle espanjaksi.

Edustustoissa kaikki asiakaskäynnit hoidetaan nykyään turvalasin takaa, joten taakse jäivät ne ajat, jolloin oltiin asiakkaiden kanssa kasvotusten ja otettiin kuva konsulaatissa, kertoo Eeva-Liisa Puumala Málagan konsulaatista (kuva).

Passia varten konsulaatissa otetaan sormenjäljet ja allekirjoitus sekä skannataan valokuva.
Henkilökorttihakemukseen riittää pelkästään allekirjoitus ja valokuva. Käynti näitä varten tehdään aina ajanvarauksella.

Valokuvan otto-ohjeet

Jos otat valokuvan itse, katso tästä poliisin ohjeet. Jos menet valokuvaamoon Espanjassa, voit näyttää alla olevat ohjeet.

Eeva-Liisa Puumala kertoo, että hän on käynyt 200 metrin päässä Málagan konsulaatissa sijaitsevassa valokuvaamossa kertomassa millainen Suomen passiin tulevan valokuvan pitää olla. Siellä voi siis käydä matkalla konsulaattiin. Osoite on Photo Shop, Calle Martinez 7, Málaga. Aukioloaika kannattaa varmistaa netistä.

Passikoneita useampia

Málagassa on oma passikone, samoin Barcelonassa ja Las Palmasissa Kanarian saarilla. Pilar de la Horadadan ja Palma de Mallorcan välillä on kiertänyt ns. kannettava passisalkku. Salkun kuuluisi tällä hetkellä olla Mallorcalla, mutta koronan vuoksi se on toistaiseksi Madridissa. Pilar de la Horadadassa voi kesäkaudella hakea ainoastaan henkilökortteja ja hätäpasseja. Palma de Mallorcan kunniakonsulaatti on toistaiseksi suljettu, mutta sen avautumisesta ja palveluista tullaan ilmoittamaan suurlähetystön sivuilla

Linkit

Ohjeet passivalokuvaan espanjaksi 2020

Kunniakonsulaatit Espanjassa
Poliisi: passin hakeminen

Jaa:

Lauantaina loppuu poikkeustila Espanjassa

Espanja aikaisti matkustusrajoitusten purkua

add one