Ilmaisten tapasten kierros Granadassa

Julkaistu: 27.11.2018
Alue-esittelytEläminen ja lomailu
add one

Granadan kaupunkiin Andalusiassa kannattaa suunnata retkelle vähintäänkin yön yli, niin pääsee nauttimaan runsaasta iltaohjelmasta ilman kiirettä. Auringon laskiessa alkavat mustalaiset laulaa murheistaan ja riemuistaan lukuisissa luolaravintoloissa, kahviloissa ja baareissa. Kitarat soivat, kannat kopisevat ja hameenhelmat heiluvat. Granada tunnetaan myös erinomaisesta tapastarjonnastaan.

Virvoitusjuomilla on usein Granadassa hintaa hieman enemmän kuin rannikolla, mutta kylkiäisenä tulee yleensä tapasannos, tyypillisimpänä täytetty leipärinki (rosca) oliivien ja paistettujen perunoiden tai sipsien kera. Mukava tapa nauttia illallista onkin tilailla vain juomia ja syödä vatsa täyteen niiden mukanaan tuomista suolaisista herkuista.

Espanjalainen Salir.com-sivusto on kerännyt kiinnostavaan artikkeliinsa parhaat ilmaisia tapaksia tarjoavat paikat Granadasta. Espanja.comin toimitus kävi tutustumassa muutamaan listan ravitsemusliikkeistä – eikä tarjontaan tarvinnut pettyä. Vieraillut paikat sijaitsivat ”matkan varrella” turistinähtävyyksiin tutustuttaessa ja kaikki ansaitsevat lisäpisteitä sisustuksestaan, palvelustaan ja tunnelmastaan.

Rosca täytetään yleensä kinkulla, paistetulla kanalla tai lihasiivulla.

Rio Darron varrella

Majapaikkamme sijaitsi aivan Plaza Nuevan tuntumassa, jolta löysimmekin heti kaksi artikkeliin päässyttä paikkaa: La Gran Taberna sekä Bar los Diamantes. Molemmissa olivat pöydät tupaten täynnä, mutta Gran Tabernassa näimme pienen kolon baaritiskillä ja nautimme ensimmäiset juomat herkkuineen sen äärellä seisten. Olut sai kaverikseen kipon oliiveja sekä lämmitetyn leivän, jonka päällä oli pieni ja pyöreä, yrteillä maustettu paistettu munakas. Paikka oli pullollaan paikallisia vauvoista vaariin, ja tarjoilijoilta riitti hymyjä sekä iloisia sutkautuksia kaikille.

Ulos päästyämme kurkkasimme viereisen Bar los Diamantesin puoleen, mutta sinne oli ehtinyt muodostua jono jo ulos saakka, joten suuntasimme turistien täyttämälle Carrera del Darrolle, jonka varrella pysähdyimme ensin Minotauroon. Tämä on itse asiassa listalta löytyvän paikan sivuliike. Sielläkin teimme tilauksen tiskillä, mutta pääsimme pian istumaan toisten asiakkaiden jatkaessa matkaa seuraavaan paikkaan. Sipsejä, oliiveja ja kananrinnalla täytetty leipä täyttivät jälleen mukavasti vatsaa ja maksettuamme kahden hengen 4,40 euron laskun jatkoimme matkaa.

Muutamaa valokuvaa ja askelta myöhemmin meidät pysäytti La Bella y La Bestia, joita löytyy kaupungista useita. Paikka oli erityisen kaunis sisustukseltaan. Roscassa oli täytteenä ilmakuivattua kinkkua, juustoa ja herkullista kastiketta, ja se oli lämmitetty grillissä ennen pöytään kantamista. Mukana tuli reilusti ranskalaisia perunoita maustemajoneesilla ja ketsupilla.

Tässä vaiheessa vatsa oli jo niin täynnä, että muut paikat saavat odottaa seuraavaa reissua ja tapaskierrosta. Tässä lukijoillemme kuitenkin löytämämme artikkelin kaikki yhdeksän paikkaa osoitteineen ja kuvauksineen.

Oluen seurana tarjotaan monenlaista pientä suolaista.

Parhaat ilmaisia tapaksia tarjoavat baarit

La Antigualla, Calle Elvira, 1
”La Antigualla on eräs parhaista ilmaisten tapasten baareista kaupungissa. Paikka on sisustettu hyvin erikoisesti keskiaikaiseen tyyliin. Baari tarjoaa niin ruhtinaallisia annoksia, että 2–3 tapaksesta saa vatsansa täyteen. Tarjolla on tyypillisiä Andalusian ja Välimeren keittiön ruokia, kuten salmorejo-keittoa tai mollete-leipiä ilmakuivatulla kinkulla sekä pieniä hampurilaisia.”

La Gran Taberna, Plaza Nueva, 12
”La Gran Taberna on tapasbaari, johon Granadassa vierailijoiden täytyy tutustua. Se sijaitsee Plaza Nuevalla ja sen tapakset ovat sataprosenttisesti andalusialaisia. Tämä on täydellinen paikka juoda muutama lasillinen kavereiden kanssa – ja jokaisen juoman kanssa saa lahjaksi tapaksen. Kyseessä on kaupungille tyypillinen edullinen ja rauhallinen baari. Tapasvalikoima on erittäin suuri ja listahinnat edulliset.”

Restaurante Oliver, Plaza Pescadería, 12
”Restaurante Oliver löytyy vain sadan metrin päästä Granadan katedraalia eli se sijaitsee vanhan kaupungin sydämessä, rauhallisella ja viihtyisällä aukiolla – täydellinen paikka nauttia hyvästä ruoasta perinteisessä ympäristössä. Ravintolan ruokalista keskittyy liha- ja kalaruokiin, ja niiden kyytipojaksi löytyy kellarista mitä parhaimpia viinejä. Ulkoterassilla pääsee nauttimaan kesäisin yön tunnelmasta. Jokaisen juoman kanssa tulee ilmainen tapas. Ne ovat runsaita ja paikallisilla resepteillä laadukkaista raaka-aineista valmistettuja.”

La Buena Vida, Almireceros 12
”Baari La Buena Vida sijaitsee Granadan keskustassa, lähellä tunnettua Plaza Nuevaa. Kyseessä on viihtyisä ja iloiseen tyyliin sisustettu paikka, mikä luo täydellisen ympäristön muutamalle lasilliselle ja herkullisille tapaksille. Tämä ei ole perinteinen tapasbaari, vaan ”hyvän elämän” filosofiaa kunnioittava paikka, jossa voi kotityylisen ruoan ja seuran lisäksi nauttia lukuisia viinejä, oluita, likööreitä ja virvokkeita. Juomakin maistuu paremmalta, kun sen seuraksi saa aina ilmaisen tapaksen.”

Bar los Diamantes, Plaza Nueva, 13
”Bar los Diamantes on tunnettu paikka Granadan keskustassa, Plaza Nuevalla. Täällä tutustut Välimeren makuihin, tuoreista ja herkullisista raaka-aineista valmistettuihin annoksiin. Andalusian keittiötä edustavat muun muassa paistetut pikkukalat ja Iberian leikkeleet.”

La Ballena alegre, Dr. Rojas Ballesteros, 2
”Tässä granadalaisessa tapasbaarissa voi nauttia tyypillisiä espanjalaisia annoksia, kuten etikka-anjoviksia, pincho moruno -vartaita, lihaa kastikkeessa, uppopaistettua kalaa ja niin edelleen. Vaatimaton baari on täydellinen tapasten nauttimiseen. Se on edullinen ja jokaisen juoman seurana tulee ilmainen tapas. Ystävällinen palvelu tekee olon kotoisaksi La Ballena Alegressa.”

El Reventaero, Camino de Ronda, 101
”El Reventaero on eräs Granadan suosituimmista baareista. Se on alueelle erittäin tyypillinen ja löytyy Camino de Rondalta, kaupungin asukkaiden suosiman reitiin varrelta. Täällä on laaja valikoima tapaksia ja annokset ovat valtavia. Vatsa täyttyy nopeasti. Ota huomioon, että tapakset eivät ole normaalin kokoisia, vaan megatapaksia, joten ruokailu hoituu pikku rahalla. Eikä listalta tarvitse välttämättä mitään tilata, kun juoman pyytäessään pääsee nauttimaan ilmaisista herkkupaloista.”

La Bella y la Bestia II, Cárcel Baja, 14
”Tämä lukeutuu Granadan tunnetuimpiin tapasbaareihin sen ansiosta, että parilla oluella hoituu illallinen ja vatsan tulee täyteen. Juoman kylkiäisinä tarjottavat tapasannokset ovat erittäin suuria, mistä syystä paikka onkin usein tupaten täynnä. Tapaksina tarjoillaan muun muassa paistettuja perunoita valkosipulimajoneesilla, kroketteja, pieniä hampurilaisa, ilmakuivattua kinkkua… Olutlasi kustantaa 2,20 ja sen kanssa tulee niin suuri tapasannos, että siitä riittää jaettavaksi. Kyseessä on erinomainen paikka, mikäli etsit edullista tapaskierrosta.”

Minotauro a II, Imprenta, 6
”Päätämme tämän ilmaisten tapasten kierroksen Minotauroon, joka on täydellinen paikka muutamalle olutlasilliselle ja lahjana tuleville tapaksille. Annokset ovat yksinkertaisia mutta maukkaita, joten tämä on hyvä vaihtoehto nauttia jotain liikoja tuhlaamatta. Minotauro on nykyaikainen baari, jonka seiniltä löytyy hauskoja tekstejä. Juoman kanssa tuleva tapasannos voi sisältää esimerkiksi perunoita ja leipärinkulan lihatäytteellä.”

Lähde: Salir.com

Jaa:

Aurinkorannikon Hyvän Mielen joulukeräys

Itsenäisyyspäiväjuhla Torremolinosissa

add one