Kansivarkaat iskeneet Costa del Solilla

Julkaistu: 02.03.2019
Eläminen ja lomailu
add one

Varkaat ovat vieneet Costa del Solin kaupungeissa satoja viemärikaivojen kansia. Pelkästään Torremolinosissa on kadonnut jo yli 200 kantta. Yhden kannen hankinta ja asennus tulee maksamaan noin 200-300 euroa. Varas saa rautaromusta muutaman euron kilolta.

Läntisen Costa del Solin kaupungeissa – Mijasissa, Fuengirolassa, Benalmadenassa ja Torremolinosissa – peräänkuulutetaan asukkaiden valppautta ilmoittaa poliisille epäilyttävästä toiminnasta, jotta varkaat saataisiin kiinni.
Aiemmin varkaat ovat vieneet kuparimetallia esimerkiksi johtoja varastamalla, nyt varkaat ovat kiinnittäneet huomionsa rautaisiin maanalaisen viemäriverkoston kansiin. Varkaat myyvät saaliinsa metalliromuna eteenpäin, joilloin hinta saaliille on noin euron neljältä kilolta.

Taloudellisia menetyksiä ja turvallisuusriski

Costa del Solin kaupungeissa ollaan ihmeissään kadonneiden viemärikaivojen kansien ja ristikoiden korvaamisesta uusilla. Erityisesti Torremolinosissa varkaat ovat olleen röyhkeitä ja iskeneet yhä lähemmäs vilkkaita keskusta-alueita. Kunnan omistama vesiyhtiö listaa vahinkojen nousevan 80 000 euroon.
Taloudellisten menetysten lisäksi varkaat saavaat aikaan vakavia vaaratilanteita kadulla liikkuville jalankulkijoille, pyöräilijöille ja autoilijoille.

Tiedot: Sur in English (15-21.2.2019)
Kuva: Pixabay

Jaa:

Aurinkorannikolla liikuttiin hyvien asioiden puolesta

101 ensimmäistä espanjankielen sanaasi

add one