Kodin ja koulun yhteinen päivä

Julkaistu: 30.09.2019
Eläminen ja lomailu

Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa vietettiin perjantaina 27.9. Kodin ja koulun päivää, jonka yhteydessä järjestettiin myös harrastemessut. Paikalle saapui oppilaiden kotiväen lisäksi myös Fuengirolan kaupungin edustajia.


Kodin ja koulun päivää on Suomessa vietetty vuodesta 2011 alkaen. Valtakunnallisen tapahtuman ideana on tuoda koulu ja koti lähemmäs toisiaan –  ja mikä olisikaan parempi malli kuin tutustua koulun arkeen, lapsen kavereihin, koulun henkilökuntaan ja toisiin perheisiin. Pääpaino Koulun ja kodin päivässä onkin yhteisöllisyydessä ja oppilaiden osallisuudessa. Lisätietoja tästä.

Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa tapahtumaan on otettu osaa jo muutaman vuoden ajan. Tänä vuonna tapahtuman yhteyteen oli rakennettu myös harrastemessut. Pääosassa olivat koulun oppilaat, jotka esittelivät omia harrastuksiaan muille oppilaille sekä oppilaiden kotiväelle.

Oppilaat esittelivät muun muassa, missä Aurinkorannikolla voi harrastaa rytmistä kilpavoimistelua, taitoluistelua, uintia, taekwondoa, kungfua, jansu-dota, brasilialaista jujitsua, koripalloa ja skuuttausta eli temppupotkulautailua. Myös padelin harrastajat esittelivät omaa lajiaan ja opettivat mm. kuinka padel-mailaa kannattaa pitää kädessä.

Esillä olivat myös pöytätennis, kalastus, tanssi, ratsastus sekä jalkapallo ja lentopallo. Lumipartion edustajat esittelivät omaa toimintaansa, Crossfitin harrastajat kannustivat kaikkia kokeilemaan omaa lajiaan ja lasten itsensä tekemiä esitteitä jaettiin myös koripallosta ja käsipallosta.

Kontaktit paikallisiin toimijoihin

– Harrastemessujen idea on tuoda esille harrastustoimintaa juuri oppilaiden näkökulmasta, kertoo Aurinkorannikon suomalaisen koulun koulutyön tukihenkilönä työskentelevä Nina Tölli. Oppilaiden omat tarinat ja innostus tuovat lajit tutuksi myös muille oppilaille. Mukaan messuille saatiin myös paikallisia toimijoita esittelemään uusia harrastusmahdollisuuksia.

– Yksi messujen anti oli tuoda paikallisia toimijoita lähemmäksi oppilaita ja heidän perheitään, Tölli jatkaa. Yksi osa koulutyön tukihenkilön työkenttää on tukea oppilaita myös vapaa-ajalla ja auttaa heitä harrastusten pariin.

– Koulun ulkopuolella tehtävää työtä on esimerkiksi se, että etsin oppilaille paikallisia harrastusryhmiä ja toimin kieli- ja kulttuuritulkkina jotta oppilas pääsee harrastuksen alkuun mahdollisimman helposti.

– Teemme mielellämme yhteistyötä suomalaisyhteisön kanssa kertoivat paikalle saapuneet Fuengirolan kaupungin kulttuuritoimesta vastaava edustaja Rodrigo Romero ja kaupungin urheilutoimen vastaava teknikko Cristina Iñurrete. Tällaiset tapahtumat ovat erittäin tärkeitä siltoja suomalaisyhteisön ja kaupungin välillä.

Kodin ja koulun päivän harrastemessujen kautta löytyikin suoria kontakteja paikallisiin urheiluseuroihin ja harrastusryhmiin. Vieraaksi oli saatu koulun ulkopuolisia tahoja ja koulun oppilaat saivat oivallisen tilaisuuden tutustua muun muassa Sofia-opiston syksyn monipuoliseen tarjontaan. Myös paikallisen rullakiekkojoukkue Lionsin edustajat olivat paikalla yhdessä katulätkää vetävän Filip Bovinin kanssa. Mukana oli myös Miia Paukkunen Benalmádenan taitoluisteluseurasta.

Taekwondo-opettaja Manolo Gonzalez vastaili lasten kysymyksiin ja koulun oppilaat saivat myös mahdollisuuden tutustua Saapas-toimintaan. Erityisesti yläkouluikäiset kutsuttiin tutustumaan Saapas-kahvilan toimintaan. Koululla saatiin nauttia myös Escuela Municipal de Musican opettajien musisoinnista ja instrumenttiesittelyistä sekä tutustua kunnallisen musiikkikoulun kurssitarjontaan.

Kurkkaus koulun porttien sisäpuolelle

Tänä vuonna Kodin ja koulun päivään otti osaa runsaslukuinen joukko lasten huoltajia, isovanhempia ja oppilaiden sisaruksia. Huoltajat pääsivät seuraamaan koulun arkea ja olemaan mukana eri oppitunneilla. Etenkin koulun pienimmät oppilaat olivat innoissaan huoltajiensa läsnäolosta.

 

Kuvat: Aurinkorannikon suomalainen koulu

Jaa:

Uutiskirje Loka 01/19

Elinkustannukset Suomessa jopa 50 % Espanjaa korkeammat