Lomalle espanjalaiseen palatsiin

Julkaistu: 06.10.2015
Eläminen ja lomailu
add one

Espanja tarjoaa mahdollisuuden upeisiin lomamatkoihin ihan lähietäisyydellä. Yöpyminen linnassa keskiaikaisessa kylässä on hieno kokemus ja täydellinen hyppy irti arjesta.

Espanjan hallitus perusti Parador hotelliketjun hyödyntääkseen hotellien tuottoja historiallisten rakennusten ylläpitoon sekä pienten paikkakuntien talouden piristämiseksi. Suurin osa Parador-hotelleista on pienissä keskiaikaisissa kaupungeissa ja kylissä.

Parador-hotellit tarjoavat ainutlaatuisia yöpymispaikkoja espanjalaisista linnoista, luostareista, linnoituksista ja muista historiallista rakennuksista. Myös muutamia moderneja hotelleja on tarjolla. Upeita majapaikkoja löytyy ympäri Manner-Espanjaa, Kanarian saarilta sekä kahdesta espanjalaisesta kaupungista Pohjois Afrikassa.

Pakettitarjoukset käyttämällä voi löytää hyvinkin edullisen matkan. Hotellit ovat myös suosittuja juhla- ja hääpaikkoja.

Lisätietoa: www.parador.es

Kulttuurintäytteistä Granadaa tituleerataan yhdeksi Espanjan kauneimmista kaupungeista. Matkakohde on erityisen sopiva kulttuurimatkaajalle. Esimerkiksi joulukuussa kahden hengen huone ylellisessä 1400–luvulla rakennetussa luostarissa maksaa noin 600e kolmelta yöltä (kuva yllä).

Tortosan upea linna on rakennettu Beceite-vuorille ja sen näkymät avautuvat Ebrojoen laaksoon ja historialliseen Tortosan kaupunkiin. Hotellin ravintola on ylpeä perinteisistä katalonialaisista herkuistaan (kuva yllä).

Teurelin viehättävän kaupungin ilmeessä on nähtävillä vaikutteita Islamista. Jopa neljä kaupungin kirkoista on päässyt UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Kartanon sisustus on inspiroitunut Múdejar-arkkitehtuurista joka näkyy muun muassa laatoituksessa sekä arabialaisissa yksityiskohdissa. Keskusta ja nähtävyydet ovat noin 2 kilometrin päässä hotellista (kuva yllä).

Pohjois Afrikan Ceutan ja Melillan Paradors hotellit tarjoavat ihastuttavat näköalat merelle. Ceutan moderni hotelli on rakennettu upean muurin taakse, joka kerran kuului valloittamattomalle linnakkeelle.(kuva yllä) Päivät kuluvat leppoisasti hotellin puutarhassa, uima-altaalla ja esimerkiksi Grand Bazaarin runsaita ostosmahdollisuuksia kierrellen. Melillan hotelli sijaitsee rauhallisella paikalla.(kuva alla) Paikallinen ruokakulttuuri on ottanut vaikutteita andalusialaista sekä arabialaisesta kulttuurista. Meren läheisyys takaa kalaruoan ystäville paljon erilaisia herkkuja. Vesipedoille Melilla on oiva kohde, sillä se tarjoaa upeat mahdollisuudet uimiseen, laitesukellukseen ja purjehdukseen.

Jaa:

Työpaikka puhelinmyynnistä

Fugefest täyttää Fuengirolan

add one