Markkinahumua Espanjassa!

Julkaistu: 13.11.2018
Eläminen ja lomailu
add one

Jokaisella espanjalaisella kaupungilla ja kylällä on oma markkinapäivänsä. Perinteisen markkinapäivän lisäksi voit tehdä upeita löytöjä luomu- ja käsityömarkkinoilta, kirpputoreja unohtamatta.

Vuoden kiertoon liittyvät yksittäiset markkinatapahtumat, kuten joulutorit (mercado/feria de navidad), ovat myös oiva paikka sukeltaa paikalliseen kulttuuriin ja tunnelmaan.

Viikkomarkkinoilla koet tuoksujen ja värien huumaa samalla kun saat kassitolkulla edullisia hedelmiä ja kasviksia kotiin vietäväksi. Olet ehkä huomannut että mandariini tai tomaatti pilaantuu nopeammin kuin koto-Suomessa, mutta tämä on hyvä merkki siitä että ostamasi tuote ei sisällä säilöntä- ja pintakäsittelyaineita. Myös luomutarjontaan erikoistuneita markkinoita (mercado egológico) järjestetään yhä useammin.

Löytöjä Espanjan kirpputoreilta

Kirpputorilla (rastro de segunda mano) aika lentää kuin siivillä. Tarjolla on kaikkea maan ja taivaan väliltä ja saattaa olla, että teet todellisia löytöjä; ellei nyt ihan tuhansien arvoista antiikkia, niin kaunista tai hyödyllistä kuitenkin. Koruja ja käsitöitä etsivän kannattaa poiketa käsityömarkkinoille (mercado de artenanía). Käsityökojuja löytyy usein myös kesäaikaan satamissa ja puistoissa.

Markkinakojut avataan aamuyhdeksän tai kymmenen aikaan ja kauppaa käydään iltapäivällä siestaan saakka (klo 13 tai 14).

Vielä pakollinen muistutus taskuvarkaista. Ei puhelinta tai lompakkoa takataskuun. Huolettominta on varata taskun pohjalle hieman käteistä ja jättää ylimääräiset kortit ja arvokorut kotiin. Paikalliset kantavat markkinahumussa selkäreppua etupuolella, mikä ei ole lainkaan hassumpi idea.

Tee löytöretki oman ja lähikylien markkinahumuun

Mercadillo Semanal -sivulta löydät markkinoita maakunnittain viikonpäivän, tapahtuman luonteen tai kaupungin mukaan.

Tässä muutama marraskuussa 2018 listalta poimittu markkinapäivä Aurinkorannikolta. Nappaa taskuun Espanja.Comin palvelukartta, löydät listan myös sieltä.

  • Maanantai: Málaga, Marbella Las Albarizas, Torrox Costa
  • Tiistai: Fuengirola Feria-alue, Nerja
  • Keskiviikko: Benalmádena Paloma-puisto, Estepona, La Cala de Mijas, Málaga Avda de Europa, Rincon de la Victoria
  • Torstai: Marbella San Pedro, Torremolinos Feria-alue, Vélez-Málaga
  • Perjantai: Benalmádena Arroy de la Miel and Paloma-puisto
  • Lauantai: Fuengirola Feria area, Mijas: Las Lagunas, Mijas Costa Camino de Coin, Marbella Nueva Andalucía
  • Sunnuntai: Fuengirola, Estepona & Sotogrande Marina, Málaga Avda. de Europa, Mijas Costa Hipodromo, Nerja, Puerto Banus härkätaisteluareena, Torremolinos Feria-alue

 

 

 

 

 

Jaa:

Kuinka espanjalaiskylä laihdutti 41.300 kiloa

Kierrätysautomaatteja Espanjaan

add one