Málagan alueen matkakortti helpottaa liikkumista

Julkaistu: 04.06.2018
Eläminen ja lomailu
add one

Monikäyttöisen matkakortin avulla pääset liikkumaan kätevästi ympäri Aurinkorannikkoa. Sama matkakortti kelpaa maksuvälineeksi busseissa, Málagan metrossa ja Renfe-junassa.

Matkakortin voi ostaa monista eri myyntipisteistä ja se maksaa 1,80€. Kortteja myydään bussiasemilla, joissain tupakkakaupoissa sekä joidenkin pysäkkien luona olevissa myyntipisteissä. Pääkuvan myyntipiste on rantakadulla Benalmádenan sataman kohdalla olevan aukion laidalla.

Kortille ladataan arvoa, jota käytetään matkojen ostamiseen. Minimilataus on 5€. Kortin voi ostaa vaikka vain lomankin ajaksi, sillä saat takaisin kortista maksamasi hinnan. Huom: kortilla oleva arvo ei palaudu. Kortin täytyy olla hyvässä kunnossa, sekä palautettuna alle vuoden sisään ostopäivästä.

Hinta

Matkakortilla matkat ovat edullisempia kuin yksittäislipulla. Matkakortin alueella matkan hinta määräytyy matkalla ylitettävien vyöhykkeiden mukaan. Esimerkiksi bussimatka Málaga – Benalmádena maksaa 1,70€, mutta matkakortilla vain 1,10€. Bussien hinnat määräytyvät etäisyyksien mukaan. Katso täältä kortin alueen vyöhykkeet ja täältä eri vyöhykkeiden lippujen hinnat kortilla sekä ilman (tiedot linkitettu kesäkuussa 2018). On hyvä muistaa mainita kuskille aina bussiin noustessa, minne olet menossa, sillä se määrittää matkan hinnan. Kortilla maksu suoritetaan laittamalla kortti kuskin edessä olevan laitteen päälle. Laite tulostaa lipun, joka pitää olla tallessa matkan ajan mahdollista tarkastajaa varten. Yhdellä kortilla voi maksaa kerralla vaikka useamman henkilön matkan. Maksimimäärä kerralla on 15 henkilöä.

Kortin alue

Matkakortti toimii maksuvälineenä ainoastaan bussilinjoilla, jotka joko lähtevät tai saapuvat johonkin kortin toimialueen kaupungeista. Kortin toimialueen kaupungit ovat: Málaga, Mijas, Benalmádena, Rincon de la Victoria, Alhaurin de la Torre, Alhaurin el Grande, Cartama, Pizarra, Almogia, Colmenar, Casabermeja ja Totalan. Esimerkiksi Fuengirola ei kuulu alueeseen, mutta sieltä lähtevät ja tulevat linjat esimerkiksi Torremolinosiin ja Benalmádenaan hyväksyvät maksuvälineenä kortin. Feungirolan sisäisillä linjoilla kortti ei siis toimi.

Junat ja metro

Samalla kortilla pystyt myös maksamaan junamatkan välillä C1 Malaga – Fuengirola ja C2 Malaga – Álora, sekä Málagan metromatkat. Matkalipun hinta on sama kuin automaatista ostettaessa.

Concorcio Málaga -puhelinsovelluksesta löydät helposti aikataulut busseille, metroille ja junille ilman, että käytät internettiä. Sovelluksessa on myös lisätietoja muun muassa hinnoista ja reittikartoista.

Lisätietoja: Málaga Area Metropolitan Transport

Huom! Artikkelissa mainitut matkahinnat voivat muuttua.

Jaa:

Kesäloma alkoi!

Espanjalaiset palkkakuopassa

add one