Merkki ”Espanja” laskussa

Julkaistu: 12.12.2013
Eläminen ja lomailu
add one

Kansainvälisessä maiden brändi-listauksessa ”Espanja” on tipahtanut sijalle 18. Espanja-merkin arvo on laskenut vuodessa 20%.

Brand Financen vuosikatsauksessa arvotetaan eri maiden brändien arvostusta ja mitataan myös niiden arvo dollareina. Espanjan arvoksi rankattiin viime vuonna 908.000 miljoonaa dollaria. Vuoden 2013 arvo oli 725 000 miljoonaa dollaria.

“Espanja” ei nouse esille missään kategoriassa, sillä Brand Finance pistää maat järjestykseen mitaten sijoitukset, turismin, tuotteet ja palvelut sekä asukkaiden taidot. Espanja jää myös turismikategoriassa kymmenen parhaan joukosta ja ensimmäiset sijat menevat Thaimaalle, Malesialle, Itävällalle, Uudelle Seelannille, Sveitsille, Singaporille, Eestille, Portugalille, Yhdistyneille Arabi Emiraateille sekä Australialle.

Ykköspaikkaa maabrändinä pitää Yhdysvallat, jonka arvoksi kirjataan 17.9 billjoonaa dollaria ja arvonnousua viime vuodesta mitattiin 23%. Kakkossijalla on Kiina 6.9 biljoonan arvolla. Myös Kiina on nostanut arvostustaan 26% viime vuodesta.

Top10 maabrändien listauksessa seuraavat kärkisijat järjestyksessä; Saksa (4 biljoonaa dollaria), Iso-Britannia (2,3 biljoonaa), Japani (2,2 biljoonaa), Ranska (1,9 biljoonaa), Kanada (1,8 biljoonaa), Brasilia (1,4 biljoonaa), Intia (1,3 biljoonaa) ja Australia (1,2 biljoonaa).

Tiedot: El Mundo

Jaa:

Lentokenttä myynnissä

Uusi malli turistimajoituksella

add one