Eläminen ja lomailuUusimmat

Mijasissa isketään äänekkäitä moottoripyöriä ja mopoja vastaan

Julkaistu: 18.01.2023

Mijasin kaupunki on varustanut paikallisen poliisin desibelimittareilla, joilla voi mitata kaupungin alueella liikkuvien ajoneuvojen aiheuttamaa melua. Seuraavat kuusi kuukautta kestävän kampanjan aikana poliisi tekee satunnaisia tarkistusmittauksia. Poliisin mukana on myös insinööri, joka mittaa ajoneuvojen melutason desibelimittarilla. Kampanja keskittyy moottoripyöriin ja mopoihin.

Jokaisen ajoneuvon teknisissä dokumenteissa määritellään, mikä on kyseisen ajoneuvon meluraja. Insinööri Antonio Aranda, joka vastaa kampanjan melumittauksista kertoo, että mittauksen aikana asetetaan mikrofoni 50 cm päähän ajoneuvon pakoputkesta.

Jos tulos ylittää neljällä desibelillä sen, mikä ajoneuvon dokumenttien mukaan on sallittua, Mijasin poliisi määrää ajoneuvon ajokieltoon ja antaa sakon. Desibelimittaukset aloitettiin 11.1. Käytännössä poliisi pysäyttää kuljettajat tien reunaan eikä matkaa saa jatkaa ennen kuin mittaus on suoritettu.

Mijasin pormestari Josele González kertoi, että kampanjalla reagoidaan asuinalueiden vaatimuksiin melutason alentamiseksi. Kampanja vaikuttaa desibelimittauksessa rangaistuksen saaneiden lisäksi myös heihin, joilla on moottoripyörä ja jotka tietävät, että se ei täytä meluvaatimuksia.

Desibelimittaukset ovat satunnaisia, vaikkakin eniten testauksia tehdään suuremmilla kaduilla ja asuinalueilla sekä oppilaitosten lähellä.

Lue lisää:
Moottoriteiden tullimaksut nousivat Costa del Solilla vuodenvaihteen myötä

Lähde
diariosur.es

Pääkuva Ayuntamiento de Mijas
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Ulkomaalaisten kiinteistön ostotrendit Espanjassa vuonna 2022

Uutiskirje tammikuu 02/23