Mijasissa ohjattuja vaellusreittejä

Julkaistu: 30.11.2017
Eläminen ja lomailuTerveys- ja hyvinvointi

Vaelluksen suosio on huomattu myös Aurinkorannikon kunnissa. Reittien huoltamisen ja vaelluskarttojen lisäksi esimerkiksi Mijasissa järjestetään viikonloppuisin ohjettuja vaelluksia.

Ohjattu vaellus on mainio tapa suunnata tutustumaan vuoristoon, sillä kokeneet ohjaajat osaavat reitit ja aloitteleva vaeltaja pääsee nauttimaan matkanteosta ja maisemista. Vaihtoehtoina on eritasoisia reittejä ja edistyneempikin vaeltaja löytää niistä haastetta.

Viikonloppuisin matkaan

Reiteille suunnataan lauantaisin ja sunnuntainaisin klo 9:15 ja vaellukset ovat kestoltaan 3-4 tunnin mittaisia. Kilometrimäärät vaihtelevat 7-10 km välillä ja erot nousuissa ovat 350 metristä noin 900 metriin.

Jotta kaikki vaeltamisesta kiinnostuneet pääsisivät tutustumaan Mijasin reitteihin on kaupungin turismitoimi suunnitellut valmiit ohjatut vaellukset, mutta vaihtoehtona on myös omatoimiselle vaeltajalle suunnitellut reittikartat. Katso tästä linkki Mijasin reittikarttaan omatoimiselle retkeilylle.

Joulukuun vaellukset

Joulukuun ohjatut vaelluspäivät ja reitit löytyvät tästä linkistä 

Mijasin vihreät vuoret

Mijasin vuoret ovat Costa del Solin alueen vihreä keidas, jonka rikasta kasvillisuutta, geologista erityislaatuisuutta ja kauniita maisemia arvostavat niin paikalliset asukkaat kuin vierailijat. Vuoret ovat vaeltajelle mahdollisuus nauttia alueen kauneudesta ja mahtavista maisemista. Mijasin kylään pääsee bussilla sekä Fuengirolasta että Benalmádenan suunnasta.

Vaellukselle ilmoittuminen

Koska vaellukset ovat suosittuja ja osallistujamäärät rajallisia tulee ryhmiin tulee ilmoittautua etukäteen ja huomioida osallistumisen edellytykset.

Ilmoittautuminen ohjatuille vaelluksille voidaan tehdä sähköpostitse (turismo@mijas.es), puhelimitse (+34 952 58 90 34) tai käymällä henkilökohtaisesti ilmoittautumassa Mijasin turistitoimistoon. Ilmoittautumisaika on vaellusviikon maanantaista (klo 9:00) perjantaihin (klo 18:00) välisenä aikana. Huom. paikkaa ei voi varata varausta edeltvävällä viikolla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautujan tulee olla täysi-ikäinen tai alaikäisellä tulee olla mukana huoltaja. Lemmikkieläimet eivät pääse mukaan vaellukselle. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään seuraavat tiedot: koko nimi, puhelinnnumero, syntymäaika, henkilöllisyystodistus.

Huomaa että ilmoittautuminen on sitova. Jollei vaeltamaan pääse, tulee peruutuksesta ilmoittaa ja paikka voidaan täyttää. Jos jättää vain saapumatta paikalle, on sanktiona kuukauden kielto osallistua vaellukselle.

Kuukausittain muuttuvat reittiohjelmat löytyvät Mijas turismitoimen sivuilta. Tässä linkki.

Jaa:

Kotini Espanjassa: Osa 7 Koti ja majoitusyritys Axarquíassa

Näillä keinoin hyvä tuoksu kylpyhuoneeseen