Rintojen puolesta!

Julkaistu: 26.10.2021
Eläminen ja lomailuTerveys- ja hyvinvointi
add one


Fuengirolaan, Torremolinosiin, Benalmádenaan ja seitsemään muuhun Aurinkorannikon läntiseen kuntaan on kohonnut vaaleanpunaisia lasinkeräysastioita. Mistä oikein on kyse?

Läntisen Costa del Solin kuntaliitto kerää varoja rintasyövän ehkäisyyn. Solidaarisuuskampanja on lanseerattu iskulauseella “Recicla por ellas”, joka voidaan suomentaa joko “kierrätä naisten vuoksi” tai ”kierrätä rintojen puolesta” – rintasyöpää diagnosoidaan yhä enemmän myös miehillä.
Osana kampanjaa on kuntaliiton paikkakunnille ilmestynyt vaaleanpunaisia lasinkeräysastioita, jotka muistuttavat pyöreältä muodoltaankin hieman naisten rintoja.
Seuraavina viikkoina näitä vaaleanpunaisia ”igluja” on mahdollisuus bongata yhteensä kymmenellä paikkakunnalla, jotka ovat: Benahavís, Casares, Estepona, Fuengirola, Istán, Manilva, Marbella, Mijas, Ojén ja Torremolinos.

Mallia muualta Espanjasta

Kampanjalla halutaan herättää kansalaisten huomio ja saada kierrätys lisääntymään – hyvän tekemisen ohella. Mukana tempauksessa ovat La Mancomunidad de Municipios de la Costa de Sol Occidentalin lisäksi kierrätystä toimittava Ecovidrio sekä kerättyjen varojen asianmukaisesta käytöstä vastaava Sandra Ibarra -säätiö.
Vastaavia kampanjoita on järjestetty Espanjassa jo 170 kaupungissa Ecovidrion avustuksella. Yritys on pystyttänyt vaalenpunaisia lasinkeräysastioita eri puolille maata jo yhteensä yli 500 kappaletta, ja kaikki kerätyt varat ohjataan Sandra Ibarran säätiön kautta hyvään toimintaan.
La Fundación Sandra Ibarra on voittoa tavoittelematon yhteisö, joka on taistellut syöpää vastaan jo kolmetoista vuotta. Perustamisestaan lähtien säätiö on edistänyt ja rahoittanut lukuisia syöpää koskevia tutkimus-, tietoisuus- ja ennaltaehkäisykampanjoita ja -hankkeita sekä osallistunut aktiivisesti terveyden humanisoinnin projekteihin.

Lähde: Diariosur.es

Jaa:

Euroopan paras matkakohde – annatko äänesi Marbellalle?

Andalusian maskisuositus ainakin kevääseen saakka

add one