Pekka Haavisto vakuutti Aurinkorannikolla

Julkaistu: 04.01.2018
Eläminen ja lomailu
add one

Ensimmäinen presidenttiehdokas, joka tuli kampanjoimaan Aurinkorannikolle asti, veti tapahtumat täyteen yleisöä. Ihmiset olivat kiinnostuneita kuulemaan ehdokkaan mielipiteitä ja tapaamaan hänet henkilökohtaisesti.

Eilen rannikolle puolisonsa Antonio Floresin (alla kuvassa oik)  kanssa saapunut Haavisto kiiruhti kaksi päivää tapahtumasta toiseen. Välillä mies tunnistettiin myös kadulla, nykäistiin hihasta ja jäätiin juttelemaan. Tämä sopii tyyliin, sillä Haavisto haluaakin olla keskusteleva presidentti.

Haaviston Aurinkorannikolle kutsujana ja täällä kampanja-aktiivina toimiva Sanna Leino (kuvassa keskellä) näki tärkeäksi, että myös täällä asuvat ja tällä hetkellä lomailevat saavat tilaisuuden tavata presidenttiehdokkaan henkilökohtaisesti. Sanna kertookin, että kaikki tapahtumat ovat olleet täynnä ja väki ollut erittäin kiinostunutta. Kysymyksiä on ehdokkaalle esitetty laidasta laitaan niin ulkopolitiikasta kuin Suomen sisäisistä asioista. Väki täällä on ollut erittäin valistunutta, toteaa Haavisto.

Mielipidevaikuttaja

Vaikka presidentin valtaoikeudet sisäpolitiikassa ovat suppeat, niin Haavisto näkee, että presidentillä on vaikutusta siihen mistä Suomessa keskustellaan ja hän voi nostaa tärkeinä pitämiään asioita esille. Hän voi myös edistää asioita tapaamisilla ja keskusteluilla. Presidentin henkilökohtainen tapaaminen on myös monelle mieleenpainuva tapahtuma.

Kansainväliset suhteet

Laajan kansainvälisen kokemuksen omaava Haavisto pitää tärkeänä näissä tehtävissä kertyneitä suhteita. Niitä kautta saadaan ns. sisäpiirin tietoa siitä mihin suuntaan tapahtumat maailmalla ovat menossa ja tämä auttaa ennakoimaan tilanteita. On tärkeää, että myös Suomessa reagoidaan ajoissa  kansainvälisiin tapahtumiin, hän toteaa ja muistuttaa, että meillähän on näistä tehtävistä kokemusta. Muunmuassa Ahtisaaren ja Rehnin työ tunnetaan kaikkialla maailmassa. Olemme välillä turhan vaatimatonta kansaa, Haavisto miettii.

Nuoret mukaan

Dj Haavisto on tehnyt kampanjan aikana kymmenisen soittokeikkaa. Näillä on hyvin tavoittanut myös nuoria ja heitä, jotka eivät normaalisti kampanjatilaisuuksiin lähtisi. Nuoret ovat tulleet mm. kysymään ihan henkilökohtaisia kysymyksiä Haaviston omasta nuoruudesta ja miten hän siitä selvisi. Olen myös itse oppinut näiden kiertueiden aikana ihmisiltä, hän toteaa. Sodankylässä käytiin ihan konkreettisesti kokeilemassa hihasta, että onko hän oikeasti tullut sinne asti.

Maailma muuttuu kun sitä muutetaan

Haaviston kampanjan slogan kertoo aktiivisesta otteesta. Erityisesti häntä huolestuttaa ns. vihapuheen lisääntynyt määrä. Tämä pitäisi saada hallintaan asenteiden muutoksella, mutta tarvitaan myös lakeja, jotka ikäänkuin asettavat takalaidan, joka jotenkin rajoittaa törkeimmät ylilyönnit. Hän toivoo myös aktiivista otetta rauhantyössä sekä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Suomen osaamisen vienti kiinnostaa Haavistoa, joka entisenä kehitysyhteistyöministerinä on tottunut markkinoimaan suomalaisia projekteja maailmalla. -Tässä presidentillä voisi olla tärkeäkin rooli.

Sofiaopiston tapahtumasta ulos valuva yleisö kuvaili häntä sanoilla luotettava, inhimillinen, lähestyttävä ja huumorintajuinen. Itse hän toteaa olevansa sitkeä ja sisukas, tyypillisiä luonteenpiirteitä oinas horoskooppimerkille.

Jos kampanja päättyy vaalivoittoon, niin juhlissa soi Suomalaisen ratsuväen marssi, päättää marssimusiikin ystävä ja numerolla 3 presidenttiydestä kamppaileva Haavisto.

Katso Haaviston koko haastattelu videolta.

Katso tästä: Äänestyspäivät ja -paikat Espanjassa

Äänestäminen onnistuu passilla tai muulla virallisella henkilötodistuksella.

  • Ennakkoäänestyspäivät ulkomailla 17.-20.1
  • Ennakkoäänestyspäivät kotimaassa 17.-23.1
  • Varsinainen äänestyspäivä 28.1

 

 

 

Jaa:

Autonomo eli toiminimi Espanjassa helpottuu 2018

Viikonlopun menovinkit 5.-7.1.2018

add one