SmartWorkPlaza Co-working ja Business -keskus Fuengirolaan

Julkaistu: 29.11.2018
Eläminen ja lomailu
add one

-Avaamme  SmartWorkPlazan  asiakkaille  tammikuussa,  kertovat  yrityksen  perustajat  Pauliina  Manso,  Jarno  Paananen  ja  Outi  Hannuksela.

SmartWorkPlaza on yhteisöllinen työtila,  jossa työskennellään omissa työpisteissä,  mutta ollaan osa työyhteisöä.  Malli on kasvanut  Suomessa muutamassa vuodessa tehokkaaksi työmalliksi.  Kotitoimistoista ja etäpäivistä  siirrytään  osaksi  yhteisöä  ja  suuret  yritykset ovat löytäneet co-working-mallin toimivaksi ratkaisuksi esimerkiksi  tiimityöskentelyn tehostamiseksi.

”Ihastuin co-working-malliin vieraillessani Suomessa Innovation House Finlandin vieraana”, kertoo Pauliina Manso  yrityksen taustaa ja muistaa kiittää emäntiään Petra Erätuli-Kolaa ja Katja Aaltoa sparrauksesta ja mentoroinnista.

Suomalaisen mallin siirtäminen sellaisenaan Espanjaan ei kuitenkaan  heti ottanut  tuulta siipien alle, sillä yrityskulttuuri ja työmallit  Espanjassa ovat vielä hyvin kaukana pohjoismaisesta työkulttuurista.

”Ideaa on kehitetty viime keväästä lähtien ja matkassa on ollut niin mutkia kuin mäkiäkin”, Pauliina Manso ja Outi Hannuksela naurahtavat.

Molemmilla naisilla on parinkymmenen vuoden kokemus Espanjassa toimimisesta. Pauliina on työskennellyt yritysmaailman parissa sekä suomalaisissa että espanjalaisissa yrityksissä ja omaa vahvan tietotaidon paikallisesta viranomais- ja rahoitusmaailmasta. Outi puolestaan on yksinyrittäjä sisältöalalla, katsoo espanjalaista työmaailmaa yhteiskuntatieteilijän näkövinkkelistä ja tietää millaista yrittäjän arki on käytännön tasolla niin Suomessa kuin Espanjassa.

”Lähtökohtamme ovat siis täysin erilaiset, mutta Co-working-malli puhutteli meitä molempia”, naiset miettivät.

Yhteisöllisen työtilan anti

”Henkilökohtaisesti innostuin mahdollisuudesta työyhteisöön,  sillä tekee hyvää siirtyä välillä kotitoimistosta ihmisten pariin”, Outi miettii.

Pauliina puolestaan kertoo mallin nostaneen hänessä esille business-sparraajan.

”Minulla on paljon tietotaitoa  yritystoiminnasta, käytännön vinkkejä ja kehitysideaa. Kaikki tämä sopii SmartWorkPlazan toimintaideaan.

Jarno Paananen astui mukaan tiimiin kysymällä oikeita kysymyksiä. Myyntihenkinen yrittäjä löysi itsensä tiimipalaverista ja yritysidea muokkautui  nopeasti kaksikärkiseksi malliksi.

”Yksi osa toimintaamme on työtilojen tarjoaminen, mutta toisena osana on paikallisen tietotaidon tuominen yhteisössä mukana oleville yrityksille”, tuoreet yrittäjät listaavat. ”Kyse ei kuitenkaan ole asiointitoimistopalveluista, sillä meillä on laaja verkosto yhteistyökumppaneita joiden kautta saamme aina viimeisimmän asiantuntemuksen asiakkaalle”.

Tärkeä osa toimintaa ovat hyvät paikalliset kontaktit

SmartWorkPlaza toimii tiiviissä yhteistyössä Fuengirolan kaupungin kanssa ja tämä avaa loistavat mahdollisuudet toimia osana paikallista yritysmaailmaa. Tämä on itse asiassa erinomaisen helppo malli toimia yrittäjänä Espanjassa. Yhteinen tila mahdollistaa toiminnan ilman oman liiketilan vuokraamista ja lupien hankintaa. SmartWorkPlaza neuvoo oikeat mallit yrittämiselle, oli kyseessä sitten toiminimiyrittäjä tai ulkomaille laajentumista suunnitteleva isompi yritys.

Hyvinvointia unohtamatta

SmartWorkPlaza on työyhteisö, jossa panostetaan hyvinvointiin. SmartWorkPlazan viikko-ohjelmaan kuuluu aina osana esimerkiksi pilates tunti ja yhdessä suunnataan vaikka vaeltamaan.

Tämä on tärkeää, sillä kiireisessä arjessa työasiat menevät helposti oman hyvinvoinnin edelle.

SmartWorkPlaza avataan Fuengirolan keskustaan, Parque de los Naranjos  -puiston kupeeseen. Yhtiön tiloihin tulee kahdeksan itsenäistä toimistoa, kaksi kymmenen hengen neuvotteluhuonetta, jotka voidaan yhdistää, ja noin 50 työpisteen avokonttori.

SmartWorkPlazan tiloissa aloitetaan juuri remontti, mutta tiloja on tarkoitus esitellä avoimien ovien päivänä jo joulun tienoilla. Ensimmäiset asiakkaat muuttavat tiloihin vuoden alussa.

Virallisten ja isompien avajaisten vuoro on näillä näkymin helmikuussa.

Jaa:

Joulupostilla jo kiire

Aurinkorannikon Hyvän Mielen joulukeräys

add one