Suomalaiset jyräävät rullakiekkoareenalla

Julkaistu: 09.11.2016
Eläminen ja lomailu
add one

Fuengirola Lions on nykyään Andalusian suurin ja seuratuin rullakiekkoseura. Nopeasti kasvanut seura kiinnostaa jo kansainväliselläkin tasolla.

Juuri valittu seuran puheenjohtaja Jari Nyman oli aloittamassa seuraa kolme vuotta sitten. -Silloin pelaajia oli kourallinen, juuri ja juuri saimme joukkueen kasaan. Osa meistä pelasi ensin Málagan joukkueessa, mutta me suomalaiset päätimme perustaa oman seuran Fuengirolaan.

Joukkueet

Nykyään seuralla on jo seitsemän joukkuetta: aikuisten yksi joukkue Liga Surissa ja kaksi Andalucian Ligassa, nuorten Infantil, Alevin ja Benajamin joukkueet sekä naisten joukkue. Jäseniä on jo runsas 70, iältään 9-51 vuotiaita. Naistenjoukue aloitti tänä syksynä ja kiinnostuneita on kymmeniä. Varusteiden puuttumisen vuoksi he pelailevat harjoitus- ja näytösotteluita.

Haastetta seuran kasvattamiseen Jarin mukaan tuo mm. pelaajien erilaiset intressit. Osa haluaa pelata haasteellisemmalla tasolla ja toisille riittää mukava yhdessä pelailu. Tavoitteena on kuitenkin kaikilla pitää hauskaa!

Yritysyhteistyö

Rannikolle muuttaa kasvava määrä yhä nuorempaa väkeä, koska erilaiset puhelinmyynti ja -palveluyritykset tarjoavat töitä. Monelle yksi syy Espanjaan muuttoon on mahdollisuus harrastaa ja ulkoilla vuoden ympäri. Yrityksillä onkin suuri mielenkiinto satsata työntekijöiden hyvinvointiin ja Fuengirola Lions on kiinnostava yhteistyökumppani.

Fuengirolan kaupunki

Fuengirolan kaupunki arvostaa ja seuraa Fuengirola Lionsien toimintaa. He olivat kaupunginjohtajan onniteltavana viime vuoden saavutuksista, jolloin kaikki joukkueet olivat kolmen parhaan joukossa omissa liigoissaan.

Los Bolichesissa sijaitseva Santa Fen kenttäkin saa laajenusta. Baarin ja nykyisen sisäkentän välinen alue katetaan tänä vuonna ja siihen tulee toinen sisähalli. Seuran toiveena on kuitenkin ihan oma rullakiekkohalli ja tästä keskustellaankin aktiivisesti kaupungin kanssa.

Turnaukset

Tulevana viikonloppuna pelataan Fuengirolassa Andalusian liigan pelit. Lauantaina pelaavat juniorit alkaen klo 9.30 ja viimeinen peli aloitetaan klo 19.30. Sunnuntaina pelaavat aikuiset alkaen klo 9.30. Päivän aikana nähdään neljä kotijoukkueen peliä, sillä mukana on kaksi Fuengirola Lionsien joukkuetta ja kukin joukkue pelaa kaksi peliä. Peleihin on vapaa pääsy ja Jari toivottaakin kaikki vauhdikkaista peleistä pitävät tervetulleeksi katsomaan ja kannustamaan.

Tammikuussa 21.-22. pidetään Fuengirolassa jo 7. Kansainvälinen rullakiekkoturnaus. Sinne on alustavasti ilmoittautunut joukkueita Espanjan lisäksi Suomesta, Englannista ja Ruotsista.

Suomesta on tullut pyyntöjä järjestää nuorten turnaus hiihtolomaviikolle helmikuussa. Etelä-Suomalaisten joukkueiden on edullisempi tulla Espanjaan treenaamaan kuin lähteä Pohjois-Suomeen. Kiinnostusta espanjalaisten ja suomalaisten joukkueiden lisäksi on ollut myös Intiasta ja Jordaniasta. Suomesta tuloa suunittelevat Kiekkohai sekä Blues tai Jokerit.

Hallin koon vuoksi voimme ottaa turnauksiin mukaan vain kahdeksan joukkuetta, harmittelee Jari. Kysyntää olisi useammallekin joukkueelle sekä runsaammalle harjoitteluajalle olisi käyttäjiä.

Jaa:

Muuttajien tarinoita: Osa 1 Lapsiperheen matka aurinkoisempaan arkeen osa – Muutto

Puhelinkopit latauspisteiksi Espanjassa

add one