Tekeminen yhdistää Axarquíassa

Julkaistu: 20.12.2017
Eläminen ja lomailu
add one

Ihan kaikki Aurinkorannikolla asuvat suomalaiset eivät löydy Fuengirolasta. Málagan itäpuolelle on kerääntynyt pieni joukko suomalaisia, jotka pitävät rauhallisemmasta elämästä. Vélez-Málagan ympäristöstä löytyy jokunen sata suomalaista, jotka silloin tällöin kokoontuvat myös yhteen.

Keskuspaikkana toimii usein Mari Jussilan jo kolme vuotta pitämä Con Corazón Mari -kahvila Torre del Marissa. Yhteisiä tapaamisia teemoittavat erilaiset luennot, retket ja kerhot.

Yhdessä askarrellen

Perjantaisin kokoontuvan Käsityökerhon perusti keväällä alueelle muuttanut Jaana Juntunen. Olen itse intohimoinen käsitöiden tekijä ja ajattelin, että tätä kautta tutustun myös muihin alueen suomalaisiin ihmisiin, kertoo Yhdysvalloista Espanjaan muuttanut Jaana. Innokkaita samanmielisiä naisia, ja joskus myös miehiä, ilmaantui heti. Vaikka kielitaitoa onkin, niin kyllä se on kivointa kuitenkin omalla äidinkielellä keskustella tärkeistä asioista, toteaa Jaana.

Lisää alueen suomalaisten toiminnasta löydät mm. Facebookryhmästä: Suomalaiset Axaquiassa

Kuuntele haastattelu

Kuuntele koko haastattelu ryhmän mietteitä alueesta, erilaisista kerhoista ja yhdessä toimimisesta PODACSTISTA eli äänitiedostosta. Taustalla tunnelmaa luovat mukavasti käsityön ja kahvilan äänet.

Kuvassa vasemmalta oikealle:
Raili Pitkänen
Liisa Saartenoja
Auli Tiitta
Leena Järvelä
Jaana Juntunen

Jaa:

Eläinten oikeudet Espanjassa lähestyvät eurooppalaista tasoa

Kompaktit minikeittöt pieneen tilaan

add one