Terveydelle hyödylliset luonnolliset altaat Espanjassa

Julkaistu: 04.02.2021
Alue-esittelytEläminen ja lomailuTerveys- ja hyvinvointi
add one

Välillä on hyvä rentoutua ja ladata akkuja, ja mikäpä sen parempi keino kuin lillumalla kuumissa lähteissä tai vuoristokylvyissä. Tutustu tästä viiteen Espanjan parhaisiin lähteisiin ja luonnollisiin kylpyihin, joille suunnata seuraavalla lomallasi.

Espanjasta löytyy uskomattomia ja vaihtelevia maisemia sekä paikoittain myös viileätä ilmastoa talvisin. Mielenkiintoisia kohteita varsinkin talvikuukausille ovat luonnolliset vuoristokylvyt ja -altaat lumen ympäröimänä, kuumat lähteet sekä ylelliset kylpylät, täydellistä rentoutumista varten. Ja usealla lähteellä ja luontokylvyllä on myös terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia.

Termas de Outariz ja Burgas de Canedo, Ourense

Galicia sijaitsee Espanjan luoteisimmassa kulmassa ja on kaunis alue vehreillä rinteillään, vuoristoillaan ja karkealla rantaviivallaan. Ourensen provinssi Galiciassa on epäilemättä alue, jolla on luonnollisimmat ja parhaimmat mineraalikylvyt Espanjassa, jotka ovat myös kuuluisia ainutlaatuisista parantavista ominaisuuksistaan.

Näistä suosituimmat ovat Termas de Outariz sekä Burgas de Canedo -kylpylät, joissa vierailu on jotain unohtumatonta. Sieltä löydät kolme kuuman veden allasta ja yhden kylmäkylvyn, joista jokaisessa on elvyttäviä mineraaleja, jotka ovat hyödyllisiä muun muassa reuman ja niveltulehduksen hoidossa.

Poza termal de Zújar, Granada

Granadan Poza termal de Zújar on lämmin luonnollinen lähde, joka syntyi sen jälkeen, kun Negratínin vesitasot laskivat muutama vuosi sitten. Se on kaunis kolmekymmentä metriä pitkä allas, jossa on rikkipitoista turkoosia vettä, joka virtaa alas Jabalcón-vuorelta.

Sen vesillä sanotaan olevan parantavia ominaisuuksia ihosairauksiin ja ne ovat täydellinen paikka rentoutumiseen ja latautumiseen varsinkin kuluneen haastavan vuoden jälkeen.

Kuva: Flickr / Pedro Arpon

Pozas de Arnedillo, La Rioja

La Rioja tunnetaan paremmin viininvalmistusalueena kuin kuumista lähteistään, mutta siellä sijaitsee myös Pozas de Arnedillo. Nämä lämpöiset vedet tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja auttaa parantamaan tietyt sairaudet ja vaivat erityisillä lääkinnällisillä ominaisuuksillaan.

Samalla kun vierailet näissä upeissa kuumissa lähteissä, käy tutustumassa myös useisiin kulttuuri- ja turistikohteisiin joita Arnedillon kaupunki tarjoaa, kuten kauniit kirkot, luostarit, ja vuoristot.

Las Charcas mutakylvyt (Lo Pagán), Murcia

Välimerellä sijaitsevasta Mar Menorista peräisin olevat Lo Pagánin mutakylvyt tunnetaan yhtenä parhaista ulkoilmakylpylöistä Euroopassa. Täällä pääsee todella rentoutumaan ja ihailemaan kaunista ympäristöä nauttien samalla rentouttavasta mutakylvystä.

Mutahoidon sanotaan olevan erityisen tehokas iho-ongelmissa ja ne tarjoavat idyllisen paikan maksimaaliseen rentoutumiseen talven viileämpinä päivinä.

Kuva: Flickr / Sílvia Martín

La Fontcalda, Tarragona

Tarragonan provinssi Kataloniassa on tunnettu rannoistaan ja aurinkoisista lomakohteistaan. Fontcaldan lämpimät lähteet, jotka sijaitsevat vuoristossa Tortosan alueella, ovat kuitenkin myös tutustumisen arvoisia. Luonnollinen lähdevesi tulee suoraan Canaletes-joelta ja laskee suoraan kuumille lähteille.

Sen vesien ainutlaatuisen kloridi-, kalsiumkarbonaatti-, magnesiumsulfaatti- ja natriumkloridiseoksen ansiosta alueen lähteiden sanotaan tarjoavan lukemattomia terveydellisiä etuja niissä kylpijöille. Ja paras osa on, että lähteet ovat täysin ilmaisia!

Katso tästä myös Aurinkorannikolla sijaitsevia lähteitä: Aurinkorannikon terveelliset lähteet

Lähde: Idealista

Pääkuva: Flickr / E.R.R. (Charco Pataco, Letur)

Jaa:

Fuengirolan suosio kasvaa

Tjäreborg parantaa matkapakettiehtoja

add one