Verkostoituminen kannattaa aina

Julkaistu: 07.11.2019
Eläminen ja lomailu

Kun Ali Meehan saapui Costa del Solille 10 vuotta sitten, ei hän tuntenut alueelta ketään. Ajatus oman pienen verkoston rakentamisesta oli alku Costa Women -toiminnalle. Nyt tässä verkostossa on yli 8000 naista ympäri Espanjan!

– Muutimme mieheni kanssa Fuengirolaan eikä minulla ollut täällä yhtään ystävää. Olin työskennellyt Australiassa, Lähi-Idässä ja Aasiassa ja asetuimme Costa del Solille yli 20 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Alku uudelle elämällä tarkoitti uusien kontaktien ja verkostojen rakentamista.

– Aloitin ryhmän, jossa etsin ystäviä ja muita samanhenkisiä naisia, jotka olivat samassa tilanteessa kuin minäkin, juuri Espanjaan saapuneita tai etsivät uusia kontakteja.

Tästä konkreettisesta tarpeesta rakentui pohja Costa Women -toiminnalle. Ryhmään liittyneiden naisten määrä kasvoi ja kasvoi ja tapaamisia varten perustettiin uusia alaryhmiä, joissa keskityttiin harrastuksiin, paikalliseen kulttuuriin, tapahtumiin sekä business verkostoitumiseen.

– Costa Women on erittäin kansainvälinen ryhmä. Yhteinen kieli on englanti, mutta kansallisuuksia on jo 64, Ali tarkentaa.
Ensimmäisen Costa del Solille perustetun ryhmän lisäksi Costa Women -ryhmiä toimii aktiivisesti ympäri Espanjan eli tapaamisia löytyy niin Costa del Solilta kuin Asturiasista, Barcelonasta ja Cadiziin sekä Madridista aina Kanariansaarille saakka. Joukko on kasvanut jo 8000 naisen ryhmäksi, joka huomioidaan jo paikallisen median lisäksi kansallisessa ja kansainvälisessä mediassa.

– Meidät on palkittu ”Best of British Social Club” -palkinnolla (Telegraph Newspaper) ja tiedotuksemme ulkomailla asuvien avuksi niin Twitter-tilin (@costawomen) kuin www-sivun (costawomen.com) kautta on saanut kunniamainintoja, Ali jatkaa.

Tiedon jakaminen netin ja sosiaalisen median välityksellä  yhdistettynä paikallisten kontaktien luominen erilaisissa tapahtumissa onkin Costa Women toiminnan perusta. Ryhmät ja tapahtumat löytyvät Facebookista ja Costa Women-sivustolta. Ryhmiin vaaditaan kuitenkin aina kirjautuminen ja kutsu.

– Me tunnemme toisemme ja ryhmän sisällä on aina hyvä henki, Ali korostaa. Tämän mallin rakentaminen on tehnyt Alista Costa Womenin ydinhahmon. Rauhallisella tyylillä ryhmiä luotsaava Ali on tartuttanut naisiin yhteishengen ja ammattimaisen toimintamallin.

Tiedotuksesta verkostoitumiseen

Alista on tullut monen englanninkielisen naisen ensikontakti Aurinkorannikolle saavuttaessa.

– Yhä useammin minuun otetaan yhteyttä myös yritystoimintaan liittyen. Ystäväverkostosta on rakentunut myös arvokas yhteistyöverkosto.

– Pidämme ryhmissä kuitenkin tiukan rajan, että suljetuissa ryhmissä keskitytään kommunikointiin eikä omien tuotteiden mainostukseen.

Linja onkin ollut erinomainen ratkaisu. Oman yritystoiminnan esittelyä ja verkostoitumista varten on omat Business network -ryhmät, joissa käyntikortteja jaetaan ahkerasti ja omaa toimintaa voi esitellä toisille samanhenkisille naisille.

– Olemme järjestäneet Costa Women -tapahtumia myös suomalaisomisteisissa yrityksissä, kuten Sol Eyes -klinikalla ja SmartWorkPlaza business & co-working keskuksessa Fuengirolassa.

– Meillä on lukuisia suomalaisia naisia jo mukana toiminnassa, tervetuloa mukaan, Ali heittää ilmaan avoimen kutsun.

Lisätietoja: Costa Women

Jaa:

Kiinteistöjen hinnat nousivat eniten Málagassa

Parhaat elokuvat, joiden avulla voit tutustua espanjalaiseen kulttuuriin