VR suunnittelee yhteisiä lento-juna-yhteisvuoroja

Julkaistu: 27.10.2021
Eläminen ja lomailuUusimmat
add one

VR:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen ehdottaa Yle:n mukaan Suomeen lento-juna-yhteisvuoroja, jolloin junilla voitaisiin korvata lyhyitä syöttölentoja Helsinki-Vantaalle. Käytäntö mahdollistaisi lentonumeroinnin myös junalippuihin.

Hänen mukaansa juna olisi luonteva yhteistyökumppani lentoyhtiöille, koska Helsinki-Vantaalta pääsee nykyään suoraan juniin. Juna olisi Sipposen mallissa toimiva vaihtoehto 2–4 tunnin päässä lentoasemasta sijaitsevista kaupungeista.

”Näen meillä merkittävän roolin siinä, että hoidamme syöttöliikenteen Helsinki-Vantaalta lähteville lennoille, ja vastaavasti paluumatkalla sen viimeisen osuuden”, toimitusjohtaja kaavailee.

Lento&Juna-yhteyden avaaminen tarkoittaisi VR:n toimitusjohtajan mukaan yöjunien palaamista myös eteläiseen Suomeen. Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä ja Lappeenrannasta olisi yhteys Helsinki-Vantaalle varhain aamulla niin, että matkustajat ehtisivät Euroopan aamulennoille.

Vastaavasti Euroopasta palaavat matkustajat ehtisivät junalla kotimatkalle juuri ennen puoltayötä, jolloin nykyiset syöttölennot lähtevät maakuntakentille.

Juna ja lentokone muodostaisivat matkaketjun niin, että lentoja palveleville junille tulisi lennonnumero, ja junamatka kirjoitettaisiin samalle lipulle kuin lentomatka. Matkustajalle tämä tarkoittaisi, että jos juna olisi myöhässä, VR ja lentoyhtiö sopisivat miten matkustajalle korvataan jatkolennon menetys.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähde ja Kuva: Yle , Vr.fi

Jaa:

ECDC:n Pasi Penttinen suosittelee influenssarokotteen ottamista

Euroopan paras matkakohde – annatko äänesi Marbellalle?

add one