Vuoden 2018 pyhät Espanjassa

Julkaistu: 01.01.2018
Eläminen ja lomailu
add one

Espanjassa vuoden 2018 kalenteriin on merkitty yhteensä 10 kansallista pyhäpäivää. Tämän lisäksi jokaisella itsehallintoalueella ja jokaisessa kunnassa juhlistetaan omia pyhäpäiviä. Juhlapyhien siirtyminen maanantaille on hyvä tietää, sillä kaupat ovat silloin kiinni.

Kansalliset pyhäpäivät

Suurimmat alueelliset erot Espanjan eri itsehallintoalueiden välillä näkyvät ns. kansainvälisten juhlapyhien joulun ja pääsiäisen vietossa. Osa maata juhlii joulua myös 26.12 ja osa aloittaa pääsiäisen vieton jo kiirastorstaina ja osa jatkaa toiseen pääsiäispäivään. Juhannuspäivä ei ole juhlapyhä Espanjassa.

Tammikuussa kansallisia pyhäpäiviä ovat 1. tammikuuta (Uudenvuoden päivä) ja 6.tammikuuta, jolloin vietetään Espanjassa joulunajan huipentumaa (Epifania del Señor).
Helmikuussa juhlitaan Andalusiassa alueellista juhlapäivää 28. helmikuuta (Dia de Andalucía).
Maaliskuussa on vuorossa pääsiäinen. Espanjassa kansallinen pyhäpäivä on 30. maaliskuuuta (Viernes Santo) mutta esimerkiksi Andalusiassa myös kiirastorstai 29.3. (Jueves Santo) on pyhäpäivä.
Toukokuun 1.päivänä juhlitaan työnpäivää (Fiesta del Trabajo).
Elokuun 15. päivänä Asunción de la Virgen -juhlapäivää.
Lokakuun 12. päivänä vuorossa on Fiesta Nacional de España.
Marraskuun 1. päivänä juhlistetaan pyhäinpäivää (Fiesta de Todos los Santos).
Joulukuussa on todellinen pyhäpäivien kuukausi sillä kuukauteen osuu kolmen kansallista pyhää. Joulukuun 6. on Espanjan perustuslainpäivä, 8. joulukuuta vietetäään Inmaculada Concepción-pyhää ja 25.12. joulupäivä on kansallinen pyhäpäivä koko maassa.

Pyhäpäivä maanantaille

Jos kansallinen pyhäpäivä osuu sunnuntaille siirtyy pyhäpäivän vietto seuraavalle arkipäivälle eli maanantaille. Pyhien osuessa viikonlopun yhteyteen (esim. 12.10.) on edessä pitkä viikonloppu ja jos pyhäpäivä osuu torstaille (esim. 1.11.) ottavat monet espanjalaiset välipäivän vapaaksi ja viettävät ns. puenten (suom. silta) eli ottavat myös perjantain vapaaksi ja pitävät pitkän loman.

Katso tästä myös alueelliset pyhäpäivät (Calendarios laborales Autonòmicos)

Tiedot: Diariosur

 

Jaa:

Espanja.Com Uutiskirje tammi 1/18

Viikonlopun menovinkit 29.12.-31.12.2017

add one