Vertaa asuntoja

Espanjalaiset arvostavat saksalaista laatua

Espanjalaiset arvostavat saksalaista laatua

  • 10/01/2014

Yli 66% espanjalaisita valitsee Saksan maaksi, jossa valmistetut tuotteet ovat laadukkaita. Erityisesti nuoret arvostavat saksalaista laatua jopa enemmän kuin kotimaista.

Markkinatutkimus yrityksen Opinean toteuttaman kyselyn mukaan espanjalaisen laadun parhaimmaksi arvostivat 63,8% vastaajista. Oman maan valmisteiden ja saksalaisten tuotteiden jälkeen luottoa herättivät eniten tuotteet Yhdysvalloista (37,5%), Ranskasta (35%), Japanista (32,5%) ja Englannista (30,5%).

Vastauksissa oli vaihtelua ikäryhmien ja sukupuolten välillä siten, että nuorempi sukupolvi (alle 35v) luotti saksalaiseen laatuun enemmän ja varttuneemmat valitsivat laatutuotteekseen espanjalaisen. Yhdysvaltalaisiin tuotteisiin uskoivat miehet (43%) useammin kuin naiset (31%).

Valittaessa yksi maa, jonka tuotteita pitää ladukkaimpina espanjalaisten vastaajien lista näytti seuraavalta; Espanja 37.9%, Saksa 28.8%, Japani 10.3%, USA 6.6%, Ruotsi 2.3%, Sveitsi 2.2.%, Ranska 1.7%. Äänimärissä seuraaville sijoille tulivat Tanska, Englanti, Kanada ja Kiina.

Tiedot: Europapress