Vertaa asuntoja

Juhlava kevätkokous suomalaisella koululla

Juhlava kevätkokous suomalaisella koululla

  • 28/04/2016

Aurinkorannikon suomalaisella koululla pidettiin 26.4. sääntömääräinen Aurinkorannikon suomalaisen kannatusyhdistyksen kevätkokous. Juhlan jälkeen luovutettiin Opetusneuvos Hilkka Asteljoelle nimityksen virallinen kunniakirja.

Koulun kannatusyhdistyksen kokouksen alussa rehtori Maarit Paaso kertoi läsnäolijoille koulun terveiset ja avasi tulevaisuuden haasteita sähköisen oppimisympäristön kehittämisestä ja koulurakennuksen liikuntatilan loppuunsaattamisesta kesän aikana. Koulun ensi lukuvuoden 2016-2017 oppilaspaikat ovat lähes viimeistä paikkaa myöden varattu eli koulunsa aloittaa elokuussa 340 oppilasta tai opiskelijaa.

Koulun kannatusyhdistys pyrkii pitämään koulun kehityksen kärjessä ja suomalaisen koulutuksen lippulaivana. Tämän hetkisiä haasteita ovatkin ylioppilaskirjoitusten muuttuminen  sähköiseksi.

Kokouksen päätteeksi koulun kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtajalle Hilkka Asteljoelle luovutettiin syksyllä 2015 Presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Juha Sipilän allekirjoittama Opetusneuvoksen arvonimen kunniakirja. Paikalla oli luovutusta juhlistamassa n. 30 henkeä. Dokumentit Hilkalle luovutti Erkki Verho ja puheita Hänen lisäkseen pitivät Pirjo Häti ja koulun edustajina rehtori Maarit Paaso ja koulun ruokalan emäntä Marjo Metsä-Nuutinen.

Aurinkorannikon asukkien ikäjakauma on viime vuosia nuorentunut ja tämä on pitkälti suomalaisen koulun ansiota. Koulu antaa mahdollisuuksia myös lapsiperheille tehdä vaihtoehtoisia ratkaisuja ja asua ulkomailla haluamansa pituisen ajanjakson.