Vertaa asuntoja

Kuninkaiden kulkue Loppiaisena

Kuninkaiden kulkue Loppiaisena

  • 04/01/2017

Espanjassa loppiainen on vuoden suurimpia juhlia, ainakin lasten mielestä, sillä silloin kuninkaat tuovat lahjat. Aattona kulkuetta seurataan joka kylässä ja kaupungissa.

Kuninkaiden kulkue on tyypillinen traditio Espanjassa, Andorrassa, Tsekeissä ja Puolassa sekä joissain osissa Meksikoa. Espanjassa kulkueen historia ulottuu 1800-luvulle.

Loppaiaisaaton (5.1.) kulkueen (La Cabalgata de los Reyes) pääosassa ovat kolme kuningasta, eli itämaantietäjää: Melchor, Gaspar ja Baltasar. Joskus kuninkaat saapuvat paikalle helikopterilla kuten Fuengirolassa, tai veneellä kuten Benalmádenassa. He liittyvät kulkueeseen, jossa on mukana kirjava joukko satuhahmoja ja muuta karnevaaliväkeä. Kulkueesta heitellään karamelleja lapsille, jotka ovat ovat ajoissa varustautuneet muovipussein katujen varsille. Valistuneet kuninkaat jakavat monessa kaupungissa nykyään pelkästään gluteiinittomia karamelleja. Kulkueet aloittavat reittinsä yleensä iltapäivällä noin klo 16 – 19.

Kulkueen koko riippuu kylän ja kaupungin koosta. Madridissa ja Barcelonassa kulkueet kasvavat vuosi vuodelta ja kaupunginosissa järjestetään omia, pienempiä kulkueita. Ilta saattaa päättyä myös isoon ilotulitukseen ja isommissa kaupungeissa se myös televisioidaan. Kulkueet vaikuttavat liikennejärjestelyihin ja parkkipaikat ovat jo aikaisin täynnä.

Seuraavana aamuna, eli loppiaisena, lahjat ovat ilmestyneet lasten kotiin. Nykyään Joulupukki on tosin vallannut Kuninkaiden työsarkaa ja monessa perheessä lahjoja saadaan molempina päivinä.

Lähde ja kuva: Wikipedia

Katso tästä video Kuninkaiden kulkueesta Benalmádenassa 2017. Alla olevasta videosta pääset mukaan Madridin tunnelmaan.