Vertaa asuntoja

Ryanair alentaa matkalaukkujen hintaa

Ryanair alentaa matkalaukkujen hintaa

  • 10/01/2014

Halpalentoyhtiö Ryanair on tiedottanut, että jatkossa matkatavaroista maksettava hinta laskee. Uudistus on yksi yrityksen kuudesta muutoskohdasta.

Irlantilainen lentoyhtiö Ryanair on tiedottanut yhdenmukaistavansa matkatavaramaksuja, jotta ne ovat kilpailukykyisiä muiden lentoyhtiöiden kanssa. Aiemmin matkatavaramaksu oli 60 euroa, uudistuksen myötä maksu tippuisi puoleen.

Ryanair aikoo maaliskuuhun 2014 mennessä muun muassa vähentää lennon aikana tehtäviä kuulutuksia ja myyntiä. Lisäksi varauksia voisi muokata vielä 24h ennen lähtöä ja lennolle saisi toisen käsimatkatavaran ilmaiseksi (35x20x20cm). Myös matka-asiakirjojen tulostuksen hintoja kentällä lasketaan samoin kuin merkittyjen istumapaikkojen hintoja.

Espanjan Ryanairin markkinoinnista ja myynnistä vastaava Luis Fernandez-Mellado kommentoi uudistusten kertovan, että lentoyhtiö ”kuuntelee ja vastaa asiakkaiden toiveisiin.”

On kuitenkin muistettava, että yhtiö sai Madridissa (Juzgado de lo Mercantil número 6 de Madrid) joulukuussa päätöksen kuluttajasuojaa vastaa rikkovista toimista. Näihin kuuluu mm. maksu lentokentällä tulostettavasta matka-asiakirjasta. Ryanair on kertonut valittavansa oikeuden päätöksestä.

Tiedot: Europapress