Vertaa asuntoja

Urheiluvälineet lennolle mukaan

Urheiluvälineet lennolle mukaan

  • 23/06/2017

Suunnitteletko surffilomaa, golfmatkaa tai vaikkapa laskettelureissua lumisille huipuille ja omat välineet olisi mukava saada mukaan matkalle? Lentojen hintavertailupalvelu Lennot.idealo.fi selvitti kuinka paljon lentomatkustajat joutuvat pulittamaan urheiluvälineiden kuljettamisesta matkatavarana.

Mukana vertailussa oli seitsemän suurta eurooppalaista lentoyhtiötä ja halpalentoyhtiötä: easyjet, Ryanair, Air France, British Airways, KLM, Iberia ja Finnair. Näiltä verrattiin polkupyörän, surffilaudan, golfbägin ja suksien tai lumilaudan kuljettamisesta aiheutuvat maksut.

Vertailussa selvisi, että halpalentoyhtiöt Ryanair ja easyjet veloittavat normaalissa hintaluokassa urheiluvälineiden kuljettamisesta enemmän kuin perinteiset lentoyhtiöt. Perinteisillä lentoyhtiöillä urheiluvälineen kuljettaminen ruumaan menevän matkatavaran sijasta on mahdollista ilmaiseksi lennosta ja lipputyypistä riippuen.

Polkupyörä kallein

Edullisimmaksi vertailun mukaan tulee golfvarusteiden kuljettaminen, toiseksi edullisimmaksi osoittautuivat sukset tai lumilauta. Kallein urheiluväline kuljetettavaksi on polkupyörä. Eri urheiluvälineiden välillä ei ollut suurta hintaeroa ja perinteisten lentoyhtiöiden väliset hintaerot osoittautuivat suhteellisen pieniksi. Halvimmillaan urheiluvälineen kuljettamisesta ei aiheudu lainkaan lisäkustannuksia, kalleimmillaan matkabudjettiin tulee jopa 150 euron lovi. Keskimäärin hinta pysyttelee kuitenkin 50 euron alapuolella.

Muista pakkausmääräykset

Erikoismatkatavaroiden kanssa matkustavien on tärkeää olla yhteydessä lentoyhtiöön hyvissä ajoin ennen lentoa ja varmistaa, että urheiluväline varmasti mahtuu kyytiin. Erikoismatkatavaroille on tarkat lentoyhtiökohtaiset pakkausohjeet, joita tulee noudattaa. Tarkat ohjeet löytyvät lentoyhtiöiden sivuilta.