Vertaa asuntoja

Luxuskiinteistöjen kysyntä on kasvanut

Luxuskiinteistöjen kysyntä on kasvanut

  • 29/08/2016

Arvokkaiden kiinteistöjen kysyntä on kasvanut viime vuosina. Niitä on myös tarjolla yhä enemmän. Espanjassa näitä löytyy rannikolta ja pääkaupungista Madridista.

Asuntoportaali Idealistassa on huomattu luxusasuntojen kysynnän nousu. Vuodesta 2013 on kasvua melkein 80%. Nykyään sivustolta haettavien yli miljoona euroa maksavien kiinteistöjen määrä on 4.2% kaikista tehdyistä hauista. Kolme vuotta aiemmin se oli 3,6%.

Arvokiinteistöjen keskimääräinen hinta on noin kaksi miljoonaa, joka on 6% enemmän kuin vuonna 2013.

Eniten kiinteistöjä on tarjolla Madridissa, Barcelonassa, Málagassa ja Baleaareilla. Suurimmassa osassa on neljä tai enemmän makuuhuonetta, 200-600 neliötä ja joka kymmenennessä on yli 900m2. Uima-allas löytyy 60% kiinteistöistä.

Kysyntä on vaikuttanut myös hintaan. Sotograndessa omistajat pyytävät nyt 35% enemmän kiinteistöstä kuin vuonna 2013. Marbellassa sama luku on noin 20%, ja Kataloniassa vajaa 30%. Mallorcalla sen sijaan hinnat ovat hieman jopa tippuneet. Madridista löytyy neljä kalleirnta keskittymää: La Moraleja, La Finca, Montealina ja El Viso.

Rannikolla olevien kiinteistöjen ostajakunta on kansainvälisempää kuin pääkaupungissa Madridissa, jossa ostajat ovat yleensä joko espanjalaisia tai latinalaisesta amerikasta. Rannikolla ostajat ovat pääosin eurooppalaisia,venäläisiä tai arabeja. Yhteistä näille ostajille on, että he maksavat yleensä käteisellä, toteaa Fernando Encinar Idealistasta.

Lähde: idealista.com