Vertaa asuntoja

Málagan alueen asuntohinnat Espanjan kuudenneksi korkeimmat

Málagan alueen asuntohinnat Espanjan kuudenneksi korkeimmat

  • 06/11/2017

Málagan alueen asuntokauppa on vilkastunut ja hinnat ovat nousseet noin 4% vuodessa. Asuntokauppoja on solmittu provinssin alueella 20% enemmän kuin edellisenä vuonna.

Kiinteistösektorin aallonpohja on Malagan alueella koettu ja uusi noususuhdanne on kiinteistöportaali pisos.com tietojen mukaan alkanut. Asuntojen hintojennousu kertoo kiinteistömarkkinoiden elpymisestä. Odotettavissa on maltillinen noususuhdanne eikä vaaraa aiempien vuosien kiinteistökuplan rakentumiseen uskota olevan.

Málagan alueella asuntojen neliöhinnat ovat keskimäärin 1973 eur/m². Hinnat ovat huomattavasti Andalusian keskihintaa (1471 eur/m²) korkeammat. Asuntojen hintojen nousu Malagan alueella on ollut Espanjassa nopeaa ja alueen hinnat ovat nyt maan kuudenneksi korkeimmat.

Keskimääräinen neliöhinta Espanjassa on 1562 eur/m². Edullisimmin asuntoja myydään Castilla-La Manchan alueella, missä keskimääräinen neliöhinta on 875 eur/m². Kiinteistöjen hintojen nousu on suosituilla alueilla suurinta. Alueelliset erot vaikuttavat hintoihin myös kaupunkien sisällä. Pisos.com artikkelin mukaan tyypillinen ostaja omaa tasaisen talouden ja ostaa kiinteistön harkiten. Asuntolainoissa valitaan tasakorkoinen vaihtoehto.

Katalonian tilanteen ei uskota vaikuttavan alueen asuntokauppaan. Kataloniassa myönnettyjen asuntolainojen määrä nousi elokuussa 29.1% verrattuna edelliseen vuoteen.

Tiedot: pisos.com