Vertaa asuntoja

Uudisrakentaminen nyt edullista ja modernia Costa Blancalla

Uudisrakentaminen nyt edullista ja modernia Costa Blancalla

  • 25/07/2016

Laman jälkeen pystyyn jääneet rakennusyritykset ovat vakaalla pohjalla ja taas nousee Costa Blancalle uusia asuntoja kasvavan kysynnän tahdissa. Talojen suunnittelussa on otettu huomioon modernit tarpeet.

Selvänä nousumerkkinä pidetään yhden isoimman rakennusyhtiön TM Grupon 100 miljoonan investointia rakentamiseen Costa Blancalle. Tämä luo myös tuhansia työpaikkoja alalle seuraavat pari vuotta.

seppo Valkonen Costa Blanca
Seppo Valkonen

Nyt on rakennusliikkeillä tarkemmat valvonnat ja muutenkin suunittelu nykyaikaisemmalla tasolla, kertoo Seppo Valkonen 360Hometour kiinteistönvälityksestä. Nyt pitää rakennuttajalla olla pankkitakaukset eikä ostaja voi menettää rahojaan. Rakennusliike saa rahat vasta kun kiinteistö on valmis. Ne valmistuvatkin ajoissa ja välillä jopa etuajassa.

Asuntojen suunnittelu on ajan mukaan modernia: suoria kulmia ja valkoista. Pohjoismainen käytännöllisyyskin on noteerattu ja asunnoista löytyy mm. vaatekaappi sisääntulossa, lattialämmitys, kaksinkertaiset ikkunat ja vapaa ilmankiertojärjestelmä.

Myös ulkotiloihin panostetaan, sillä niitä ostajat arvostavat. Toisissa taloyhtiöissä on jopa kaksi uima-allasta, joista toinen saattaa olla lämmitetty. Yhteisistä tiloista voi löytyä myös turkkilainen sauna tai kuntosali.

Rivitaloasuntojen kattoterassit on tehty tilaviksi ja sinne mahtuu sauna tai oma poreallas grillin ja ruokailuryhmän viereen.

Lähimmät uudisrakennukset Torreviejan keskustaa ovat sen laitamilla, mutta eniten rakennetaan Orihuela Costan alueelle. Torreviejasta ajaa sinne noin 10 min ja alueella on oma valtava ostoskeskus Zenia.

Ihan rannaltakin on mynnissä luxus kerrostaloasuntoja upealla puutarha-alueella. Hintakin on sen mukainen, mutta silti vain muutama asunto on enää myymättä.

Seppo edustaa usean rakennuttajan kohteita ja kertookin, että pitkä kokemus alalla ja alueella tuo etuisuuksia. Monen rakennuttajan kanssa voi sopia vielä rakennusvaiheessa mahdollisista halutuista muutoksista pohjapiirustuksiin. Toiset eivät niistä edes veloita lisämaksua. Myös maksuaikatauluja pystytään sopimaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Sepon mukaan alueella on niin vähän varkauksia, että kaikki eivät edes asennuta ikkunoihin rejaksia eli kaltereita. Hälytyslaitteillekaan ei juuri ole tarvetta, ellei talossa ole jotain todella arvokasta. Normaalit korut ja tv:t eivät varkaille enää kelpaa ja poliisien partiointikin on kaduilla tiuhaa.

Toivelistalla ovat  yleensä merenläheisyys, palvelut naapurustossa sekä asunnon tekninen varustelu.

Ostajien keski-ikä on selvästi alentunut. Enää ei odoteta, että ollaan jo eläkkeellä, vaan ostetaan asunto jo kun ollaan vasta miettimässä eläkeelle siirtymistä, kertoo Seppo. Kokonaan uusi ryhmä ovat nuoret noin 30 -vuotiaat, jotka ostavat asunnon lainarahalla. Sitä käyttää koko perhe ja vapaat ajat sitä vuokrataan.

Costa Blancalla tuntuu nousu olevan vauhdikasta ja hinnat selvästi esimerkiksi Costa del Solia alemmat. Villan saa jo noin 300 000 eurolla, jopa 200 000 eurolla hiukan sivumpaa. Rivitalojen hinnat alkavat noin 120 000 eurosta. Hintojen päälle kannattaa laskea kuluja noin 15%.