Vertaa asuntoja

Vinkit hyviin asuntoesittelyvalokuviin

Vinkit hyviin asuntoesittelyvalokuviin

  • 22/02/2016

Internet on tehokkain asunnon myynti ja -vuokrausväline. Kuvat kertovat enemmän kuin sanat ja joko herättävät mielenkiinnon, tai sitten eivät. Näin otat hyvät esittelykuvat.

  1. Ota valokuvat sopivan pehmeässä valossa. Keskipäivällä täysin kirkkaassa auringopaisteessa ero ulko- ja sisätilojen välillä on liian suuri. Illalla on liian hämärää ja mustat ikkunat eivät anna houkuttelevaa kuvaa asunnosta. Parhaimmat kuvat tulevat luonnonvalossa eli jos sisävaloja ei tarvitse laittaa päälle.
  2. Asetu huoneen nurkkaan ja suuntaa kamera toista nurkkaa kohti. Puhelimissa ja taskukameroissa ei yleensä ole laajakuvamahdollisuutta. GoPro kameroissa taas on liikaa laajakuvaa ja seinät sekä huonekalut vääntyvät ja mittasuhteet muuttuvat.
  3. Kameran paras korkeus ei välttämättä ole silmänkorkeus. Kuvanottajiakin on monen pituisia. Kokeile rinnankorkeutta tai kuvan ottamista pään päältä, varsinkin jos huoneet ovat korkeita.
  4. Älä käytä salamavaloa. Se antaa tilalle keinotekoisen ilmeen ja saattaa heijastua kiiltävistä pinnoista kuten ikkunasta ja peilistä.
  5. Siivoa kuvattava asunto, järjestä huonekalut ja tekstiilit suoraan ja laita pois KAIKKI henkilökohtaiset tavarat ja muut pikkuesineet.

Lähde: pisos.com / Studio D Cal David DeCal