Vertaa asuntoja

Koronavirustapausten määrä laskenut roimasti toukokuussa

Koronavirustapausten määrä laskenut roimasti toukokuussa

  • 30/05/2020

Espanjan terveysministeriön mukaan koko maassa tilastoitiin torstaina 28.5 ainoastaan 182 uutta tartuntatapausta. Koronaviruksen takia kuolleiden määrä oli kasvanut ministeriön laskelmissa edellispäivään verrattuna enää ennätyksellisen vähän eli 38 hengellä.

Tartuntoja tilastoitiin 28. toukokuuta eniten totuttuun tapaan Madridissa (67) ja Kataloniassa (39). Andalusiassa todettuja tapauksia oli enää seitsemän ja Kanarialla sekä Baleaareilla kummassakin yksi. Pyöreä nolla merkittiin Castilla-la Manchan, La Riojan, Ceutan ja Melillan tilastoihin.

Merkittävää on myös sairaalahoitoa tarvitsevien määrän tasaisen jyrkkä väheneminen viimeisen kolmen viikon aikana. Sairaaloiden sisäänkirjaamislukemat seuraavat aina muutaman päivän viiveellä tartunatapauslukuja.

Toukokuun 6. päivänä espanjalaisiin sairaaloihin tuli hoidettavaksi 857 koronaan sairastunutta, kun 28. toukokuuta lukema oli enää 301 potilasta – yli puolet heistä (170) Madridin ja Barcelonan seudulla.

Koko Andalusiassa 28. toukokuuta sairaalahoitoon joutui koronan takia kolmetoista henkilöä, Kanariansaarilla kolme ja Baleaareilla kuusi. Lisäksi lääkärikunnan mukaan yhä harvempi sairaalapotilaista tarvitsee tehohoitopaikkaa, mikä on erityisen hyvä uutinen.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat

Lähde: Espanjan terveysministeriö

Liity keskusteluun