Vertaa asuntoja

Koronavirustartuntoja edelleen eri puolilla Espanjaa

Koronavirustartuntoja edelleen eri puolilla Espanjaa

  • 26/06/2020

Espanjassa on löydetty testeissä uusia koronavirustartuntoja eri puolilla maata. Torstaina uusia tartuntatapauksia ilmeni terveysministeriön mukaan yhteensä 157 koko maassa, kun edellispäivän lukema oli 197, mutta terveysministeriön mukaan tilanne on kuitenkin toistaiseksi hyvin hallinnassa.

Luvut ovat selvästi suurempia kuin viime viikolla, jolloin päivittäinen testattujen tartuntojen määrä oli alle sata ja alimmillaan 40.

Madrid (39, Aragón (47) ja Andalusia (32) olivat torstaina tartuntatilaston kärjessä. Erityisen suuri tartuntapesäke on havaittu Málagan Punaisen Ristin vastaanottokeskuksessa, jonka asiakkaiden ja työntekijöiden keskuudesta on löytynyt viime päivien aikana yhteensä 83 tartuntatapausta. Heidän lisäkseen yli sata henkilöä on määrätty karanteeniin. Kyseessä on lähiaikojen suurin yksittäinen tartuntapesäke koko maassa.

Madridin seudulla on ilmennyt viimeisen viikon aikana uusia koronatapauksia 44 vanhusten hoitokodissa eli noin yhdessä kymmenestä, kun alueella on yhteensä 475 ikäihmisten hoitolaitosta. Terveysviranomaisten mukaan tilanne on kuitenkin hallinnassa.

Vanhuksilla iso vasta-aine prosentti

Gregorio Marañon -keskussairaalan äskettäin tekemän 2.500 henkilöä ja 13 hoitolaitosta kattaneen tutkimuksen mukaan vanhusten hoitokotien asukkaista 70 prosentilla ja hoitohenkilökunnasta 30 prosentilla on veressään koronaviruksen vasta-aineita. Vaikka kuolleisuus vanhusten joukossa on ollut iso, niin näyttää myös siltä, että suuri joukko heistä (70%) on käynyt taudin läpi vähin äänin.

Prosenttiluvut ovat suhteellisen korkeita, sillä koko Madridin seudun väestöstä vasta-aineita on Espanjan terveysministeriön tekemän tutkimuksen mukaan 11,4 prosentilla.

Lue myös: Koronaviruksen teho näyttää hiipuneen

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: El Mundo, Hospital Gregorio Marañon, Ministerio de Sanidad
Kuva: pexels.com / Edward Jenner

Liity keskusteluun