Vertaa asuntoja

Málagassa sairaalat täystyöllistettyjä, mutta kaikki hoidetaan

Málagassa sairaalat täystyöllistettyjä, mutta kaikki hoidetaan

  • 25/03/2020

Málagan provinssin julkiset sairaalat ovat täystyöllistettyjä, mutta toistaiseksi tehohoitopaikkoja on ollut riittävästi, eikä yksikään sairaalahoitoa tarvinnut ole jäänyt ilman hoitopaikkaa.

Málagan provinssin julkiset sairaalat ovat kovan paineen alla koronavirustapausten takia. Keskiviikkona tartuntoja koko provinssin alueella on kirjattu 819, joista 431 on sairaalahoidossa ja 348 kotitarkkailussa. Kuolleita on Málagan seudulla tähän mennessä kertynyt 40, tervehtyneitä  on kirjattu 48 ja yhteensä 89 on päässyt sairaalahoidosta kotiinsa.

Priorisointiohjeet valmiina

Málagan yliopistollisen keskussairaalan ( Hospital Regional Universitario) erikoislääkäri Isabel Chavarrían mukaan potilaiden priorisointiohjeet ylikuormituksen varalta on kyllä jaettu lääkärikunnalle, mutta toistaiseksi niitä ei ole tarvinnut vielä käyttää.

Málagan yliopistollinen keskussairaala eli entinen Carlos Hoya

Hänen mukaansa todettujen tartuntojen määrä tulee lähipäivinä nousemaan, koska pandemia etenee ja myös siksi, että testejä tehdään nyt aikaisempaa enemmän. Jatkossa testauksen ansiosta ilmi tulee todennäköisesti enemmän lieviä tapauksia kuin tehohoitoa tarvitsevia. Nyt yli puolet todetuista tartunnan saaneista on sairaalahoidossa Málagan seudulla.

Muut sairaat toiseen sairaalaan

Lisäresursseja eli enemmän vuodepaikkoja haetaan tällä hetkellä Guadalhorcen aluesairaalasta, jonne yliopistollisesta keskussairaalasta siirretään sellaisia vuodepotilaita, joilla ei ole koronavirustartuntaa. Näin Málagaan on tällä viikolla vapautumassa lisää vuodepaikkoja.

Kongressikeskus ja hotellit valmiustilassa

Julkisista terveyspalveluista vastaava maakuntahallinto on tehnyt suunnitelman vuodepaikkojen lisäämiseksi pandemian edetessä Aurinkorannikolla ja muualla Andalusiassa. Costa del Solin varasuunnitelmaan kuuluu muun muassa Málagan kongressikeskuksen varustaminen kenttäsairaalaksi Madridin esimerkin tapaan. Espanjan kriittisin alue onkin Madridissa, jossa on todettu eniten tartuntoja.

Costa del Solilla viisitoista hotellia on ilmoittanut olevansa käytettävissä majoituspaikkoina, kun terveydenhoito- ja huoltohenkilökuntaa joudutaan palkkaamaan alueen sairaaloihin ja terveyskeskuksiin lisää useita tuhansia.

Lisää ajankohtaisia uutisia  Poikkeustilannetiedotuksista
Lue: Espanjassa koronaan menehtyneitä jo Kiinaa enemmän

 

 

 

Liity keskusteluun