Vertaa asuntoja

Espanjassa on hyväksytty energian tuottamista ja käyttämistä uusiutuvista lähteistä koskeva laki

Espanjassa on hyväksytty energian tuottamista ja käyttämistä uusiutuvista lähteistä koskeva laki

  • 20/04/2019

Espanjassa hyväksyttiin uusi laki 244/2019 energian tuottamisesta vaihtoehtoisista lähteistä omiin tarpeisiin 5 huhtikuuta 2019. Laki, joka säätelee aurinkoenergian kehittämistä ja käyttöä on astunut voimaan 7. huhtikuuta.

Tämä laki täydentää viime vuoden kuninkaallista lakia 15/2018, joka lakkautti niin sanotun “aurinkoveron”.

Uuden lain mukaan taloyhtiön asukkaat, yritykset ja teollisuus voivat yhdistää voimansa ja tuottaa omatoimisesti energiaa sekä käyttää sitä omiin tarpeisiin. Uusien ehtojen mukaan on olemassa kaksi tapaa tuottaa energiaa omaan käyttöön. Ensimmäisessä on kyse yksityisestä tuottamisesta ja käytöstä. Toinen tapa on  energian kollektiivinen tuottaminen ja käyttö, jolloin asukkaat tai yritykset tuottavat energiaa yhteisen valosähköisen laitteen avulla.

Uusi normi ottaa käyttöön helpon ja yksinkertaisen menetelmän, joka mahdollistaa laitteiden asentamisen ja energian tuottamisen omaan käyttöön ja siihen liittyvät hallinnolliset vaatimukset sekä helpon ja läpinäkyvän menetelmän tuotetun ja käyttämättä jääneen energian tasaamista varten.

Espanjan ekologisen uudistuksien ministerin mukaan nämä uudistukset vaikuttavat positiivisesti energian käyttäjien varallisuuteen, energiajärjestelmään ja talouteen yleensä. Hänen mukaansa tämä uudistus luo vaihtoehdon perinteiselle energiatuotannolle ja näin tuotettu energia on huomattavasti edullisempaa käyttäjille. Lisäksi laki mahdollistaa uusien toimijoiden ja käyttäjien mukaantulon energiamarkkinoille.

Lähde: Idea
Kuva: Flickr

Liity keskusteluun