Vertaa asuntoja

Rakentaminen vilkastunut

Rakentaminen vilkastunut

  • 28/07/2018

Vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana Espanjassa on myönnetty rakannuslupa 30 566 asuinrakennukselle. Pelkästään huhtikuussa sai 7106 uudiskohdetta rakennusluvan.

Espanja kehitysministeriön tietojen mukaan on rakentaminen Espanjassa vilkastunut. Vuoden ensimmäisten neljän kuukauden aikana myönnettyjen rakennuslupien määrä on 22,9% suurempi kuin edellisenä vuonna vastaavana ajankohtana. Huhtikuussa myönnettyjen rakennuslupien määrä oli 44,8% edellisen vuoden huhtikuun lupamäärää korkeampi.

Jos uudiskohteiden rakennustahti pysyy vastaavana koko vuoden, on odotettavissa, että vuoden rakennuslupien määrä ylittäisi 90 000 luvan rajan.

Pitkä matka aiempien vuosien rakennusmääriin

Verrattaessa Espanjan rakennusbuumin hurjiin vuosiin ovat rakennusmäärät edelleen pieniä. Hurjia rakennuslupamääriä löytyy reilun kymmenen vuoden takaa, jolloin esimerkiksi vuonna 2007 pelkästään huhtikuussa myönnettiin 59 370 rakennuslupaa. Lupahuippu löytyy vuoden 2006 syyskuulta, jolloin kuukaudessa myönnettiin 126 753 rakennuslupaa. (Tieto Ministerio de Fomento)

Tiedot: idealista.com 
Kuva: Pixabay