Vertaa asuntoja

6 vinkkiä joilla saat asuntosi viihtyisämmäksi – ja helpommin kaupaksi

6 vinkkiä joilla saat asuntosi viihtyisämmäksi – ja helpommin kaupaksi

  • 14/09/2011

Asunnon myynti mahdollisimman lyhyessä ajassa ja parhaaseen mahdolliseen hintaan vaatii kärsivällisyyttä sekä ajan ja rahan investointia sen ulkoasun parantamiseen. Asuntoremontteihin erikoistunut portaali tenders.es tarjoaa kuusi vinkkiä helpottamaan asunnon myyntiä, kuten seinien maalaus valkeiksi tai asunnon perinpohjainen siivous ennen mahdollisen ostajan käyntiä.

Pienillä parannuksilla ja kiinnittämällä huomiota yksityiskohtiin nämä vinkit pyrkivät optimoimaan asuntosi ilmeen ja tekemään siitä viihtyisän paikan jossa asua myös ennen sen myyntiin laittoa.
Portaalin tekijät suosittelevat seuraavien ohjeiden seuraamista:

1. Julkisivu ja ulkoalueet: asunnon ulko- ja sisäseinien maalaus antaa paremman ilmeen. Asunnon sisällä kannattaa käyttää valkeaa väriä valaisemaan. Puupinnat, marmorin ja monet muutkin materiaalit voi uudistaa pienellä budjetilla – kiitos laajan ja helppokäyttöisen tuotevalikoiman, joka markkinoilla on saatavilla. Seinien lisäksi on tarkastettava päällystykset, aitojen kunto, piha ja terassi, keittiöpinnat, kylpyhuoneet, ullakko ja kellari (mikäli kyseessä on omakotitalo).

2. Siivous: ennen asunnon näyttöä se on siivottava huolellisesti. Erityistä huomiota pitäisi kiinnittää keittiöön ja kylpyhuoneisiin, sillä ne ovat yleensä kriittiset pisteet kun halutaan antaa hyvä kuva mahdollisille ostajille.
Jos talossa on lemmikkejä tai tupakoitsijoita, on syytä poistaa hajut, tuulettaa koti ja siivota huolellisesti hajukeskittymät. Siisteys luo viihtyisän ilmapiirin ja lisää kiinteistön arvoa, kun taas likaisuus saa ostajan kyseenalaistamaan hintapyyntösi.

3. Järjestys: on tärkeää, että ostajat näkevät asunnon järjestyksessä, näin he saavat paremman kuvan tiloista. Jätä näkyville vain sisustukseen olennaisesti kuuluva, vältä lehtipinoja, vaatteita siellä täällä roikkumassa, likaisia astioita näkyvillä… Jos esteenä on kulkua vaikeuttavia huonekaluja, siirrä ne parempaan paikkaan luodaksesi avoimempia ja viihtyisämpiä tiloja.

4. Sisäänkäynti: eteinen on ensimmäinen tila jonka ostaja näkee käydessään huoneistossa, siihen on siis syytä panostaa. Sen on oltava siisti ja erittäin viihtyisä. Luodaksesi sen vaikutelman älä epäröi maalata ovea tai tarvittaessa vaihtaa vanhaa lukkoa ja ovien kahvoja, talon numerokylttiä, asentaa uudet lamput, hankkia kukkaruukkuja tai muuta posliinikoristetta mikäli sisäänkäynnillä on jokin siihen sopiva taso.
On myös tärkeää tehdä korjauksia tai paikkailuja jos sellaiseen on tarvetta.

5. Puutarha: jos sinulla on puutarha, käytä aikaa sen hoitoon. Leikkaa nurmikko, kitke rikkaruohot, hoida kukat ja siisti pensaat, puut ja alueet, joihin kerääntyy vettä tai roskia. Huolella hoidettu puutarha antaa hyvän kuvan ja nostaa kiinteistösi arvoa; hoitamaton ja rehottava piha puolestaan vain huonontaa ostajan ensivaikutelmaa.

6. Tärkeät yksityiskohdat: erityishuomiota on kiinnitettävä selvästi näkyviin epäkohtiin kuten tahroihin seinissä, rapistuneeseen maaliin, likaisiin oviin ja kiillottomiin tai rikkinäisiin peileihin, huonosti sulkeutuviin hanoihin sekä pintoihin joista puuttuu päällyste (esim. laatat). Pienikin panostus näihin korjauksiin maksaa itsensä takaisin hyvänä vaikutelmana, jonka asuntosi jättää mahdollisiin ostajiin.