Vertaa asuntoja

Kirjat osana kotia

Kirjat osana kotia

  • 21/04/2016

Kirjanystävällä on usein laaja valikoima kirjoja kotona joiden säilyttämiseen kannattaa hieman nähdä vaivaa. Kirjahyllyt toimivat myös sisustuksellisena elementtinä.

Jotta kirjahyllystä ei tule vain kaaos, on idealista.com sivuston artikkelissa koottu yhteen sisustajien vinkkejä sekä kuvia toimivista kirjahyllyratkaisuista.

– Aseta kirja aina hyllyn reunalle, tämä antaa ryhtiä ja yhdenmukaisuutta.

– Lajittele kirjat niin että ne on helppo löytää. Yhdessä voivat olla esimerkiksi teemat, kielet, tyylisuunnat tai yksinkertaisesti jokaisen perheenjäsenen kirjat omilla hyllyillään. Vaikka miettisikin kirjahyllyä sisustuselementtinä, ei kirjoja tarvitse järjestää koon tai värin mukaan.

– Laita esille myös pehmeäkantiset taskukirjat.

– Puhdista kirjahyllyt pölystä vähintään kerran kuussa. Pölyhuiskalla pyyhkäisy tekee jo suuren eron hyllyn ulkonäköön.

– Tarkista, että kirjahyllyn taakse tai seinää ei pääse muodostumaan kosteutta.

– Kirjahyllylle voi laittaa myös muuta silmäniloa, esimerkiksi koristesineitä.

– Kirjahylly kertoo omistajastaan. Muodollinen ja täydellisesti järjestetty kirjahylly sopii klassisesti sisustettuun olohuoneeseen. Jos asunnon tyyli on rennompi voi myös kirjahyllyn järjestyksessä ja tyylissä toimia muun asunnon mukaan.

Tiedot ja kuvat: idealista.com

Tiesitkö: 23.4. vietetään Maailman kirjan päivää. Päivällä on Unescon kunnianosoituksen lisäksi merkitystä myös kirjallisuuden ystäville, sillä sama päivämäärä on myös Cervantesin, Shakespearen ja Inca Garcilaso de la Vegan kuolinpäivä.

 

 

 

 

.