Apua kotona pärjäämiseen

Julkaistu: 02.11.2019
Terveys- ja hyvinvointiYritysuutiset

Viime viikonvaihteen Terveys- ja hyvinvointimessuilla oli yksi palveluntarjoaja, jonka tuote erosi muista: Priima Yhtiöiden kehittämä PriimaAvustaja on netissä toimiva applikaatio, jolla esimerkiksi kotihoidossa oleva asiakas voi olla yhteydessä omaisiin tai hoitohenkilökuntaan.

Aurinkorannikolla asuu paljon eri-ikäisiä suomalaisia, jotka kaikki tarvitsevat elämäntilanteeseensa sopivia palveluja. Vaikka suomalaisia palveluntarjoajia on alueella paljon, ovat toimijat alkaneet vasta hiljattain herätä siihen, että varsinkin seniorit tarvitsevat lisää palveluja.
Suomalainen Priima Yhtiöt on jo usean vuoden ajan tutkinut Aurinkorannikon markkinoita ja suunnitellut alueelle muun muassa hoiva- ja asumispalveluja. Nyt päätös on tehty.

– Priima-Yhtiöt aloittaa palveluverkostonsa rakentamista Aurinkorannikolle, kertoo Aleksi Rastas Priima Yhtiöistä.

– Olemme ryhtyneet rekrytoimaan osaajia Fuengirolan yksikköön, jonne hallintomme keskitetään.

Fuengirolan Terveys- ja hyvinvointimessuilla yritys esitteli yhden, myös rannikolle tuotavan, työkalun: digitaalisen, tablettitietokoneelle optimoidun PriimaAvustajasovelluksen.

-PriimaAvustaja otetaan pilotointikäyttöön Turun Länsikeskuksen senioriasumiseen suunnitellulla Kuninkaanlaakson asuinalueella, Rastas kertoo.

– Käyttäjälle maksuttomalla pilotoinnilla saadaan aitoa palautetta applikaatiosta.
Ensi keväänä yhtiö tuo PriimaAvustaja- sovelluksen viestintätoimintoja myös Aurinkorannikolle.

-Tarkoituksena on saada ensi syksyyn mennessä käyttöön toimivat viesti- ja keskusteluyhteydet, joilla asiakas, omaiset ja ja hoitohenkilökunta voivat olla koko ajan yhteydessä, Rastas selittää.

– Siten turvataan turvalliset ja huolettomat eläkepäivät.

Onko Priima Avustaja suunnattu jollekin määrätylle ryhmälle, kuinka monelle, missä ja milloin?
Espanjassa julkaisemme PriimaAvustajan kaikkien käytettäväksi.

Kuka on operaattori tms. joka sitten myy ja asentaa jne applikaatiota… itse asiassa avaisitko vähän prosessia.
Priima-Avustajan avulla käyttäjä – esimerkiksi kotona asuva seniori – voi pitää yhteyttä hoitohenkilökuntaan ja omaisiin. Koska palvelu toimii netissä, välimatkoilla ei ole mitään merkitystä.

Espanjan päässä PriimaAvustajalle tullaan hankkimaan yhteistyökumppani, joka hoitaa laitteiden käyttökuntoon asennuksen. Omainen pystyy Suomesta käsin luomaan tunnukset ja ottaa yhteyttä meihin, jolloin järjestämme seniorille käyttövalmiin tablettitietokoneen internetyhteydellä.

Mitä muuta Priima Avustaja tekee?
Olemme kehittelemässä PriimaAvustajaan palveluntilausta, jonka avulla omainen on hoitoverkostossa mukana. Tilaustoiminto mahdollistaa omaisen osallistumisen hoitoprosessiin tilaamalla seniorille tarpeelliseksi näkemiään palveluita Suomesta käsin.
Olemme myös lisäämässä videopuheluun hälytystoiminnon, jonka avulla omainen saa puhelun, jos jotain on sattunut.

Ketkä kuuluvat/tulevat kuulumaan palveluverkostoon?
Perushoidon palveluissa PriimaAvustaja tulee hyödyntämään Andacarea, kunnes asiakaskunta kasvaa. Asiakaskunnan laajennuttua tulevat myös palvelut lisääntymään eli, silloin alamme etsimään uusia yhteystyökumppaneita, jotka voivat vastata kysyntään tarjoamalla hoidon, terveyden, kuljetuksen ja kiinteistöhuollon erikoispalveluita.

Miten palveluista maksetaan. Milloin tiedotatte lisää?
PriimaAvustajan palvelutuottajien käynnit veloitetaan palvelu kerrallaan. Olemme etsimässä maksu tapaa, joka soveltuisi helppoudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaiten Espanjan aurinkorannikolle. Tulemme informoimaan maksupuolesta lisää tulevien kehitysvaiheiden edetessä.

Jaa:

Granaattiomena on nyt parhaimmillaan – katso resepti

”Low cost” -luotijunat tulevat Espanjaan vuonna 2020